Yüzmek için suya giren asker Dicle Nehri’nde kayboldu foto

Batman'ın Hasankeyf ilçesinde bir asker, serinlemek amacıyla girdiği Dicle Nehri'nde kayboldu.

Batman'ın Hasankeyf  ilçesinde serinlemek amacıyla su kenarına giden 25 yaşındaki Hamza Işıktaş’ın saat 15.00 sıralarında girdiği Dicle Nehri'nde akıntıya kapılarak kaybolduğu belirtildi. Girdiği suda kaybolan Işıktaş’ın, yapılan tüm aramalara rağmen halen bulunamadığı, arama çalışmalarına yarın devam edileceği belirtildi.

Edinilen bilgilere göre, Mardin’in Midyat ilçesinde askerlik yapan Hamza Işıktaş (25), çarşı iznine çıkarak Batman’ın Hasankeyf ilçesine geldi. Sıcak havadan bunalan Işıktaş, Dicle Nehri kenarına gitti. Burada serinlemek için nehre giren ve bir daha sudan çıkmayan Işıktaş, bir anda gözden kayboldu. Çevrede bulunan vatandaşların İl Afet ekiplerine haber vermesi üzerine olay yerine gelen ekipler, Işıktaş'ı arama çalışması başlattı. Yaklaşık 5 saat süren arama çalışmalarına havanın kararması  üzerine  yarın  sabah devam etmek üzere ara verildi. 

Konu ile ilgili olarak yetkililerden edinilen bilgilere göre, arama-kurtarma ekiplerinin aramalarını geç saatlere kadar  sürdürdüğü ancak Işıktaş'ın  izine rastlanılmadığı öğrenildi. (M. Fatih Akgül-İLKHA)




 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Hasankeyf Haberleri

12 bin yıllık tarih tek çatı altında: Hasankeyf müzesi ziyarete açıldı
Hasankeyf'te tiftik dokuma geleneği yaşatılıyor
Hasankeyf'te Arkeopark ve Şaab Vadisi Işıklandırıldı
1 kişi ağır yaralandı
Batman Hasankeyf Yolu Çevrimova köyü mevkiinde tır tarlaya girdi