Zarif: “Filistin konusu İslam dünyasının eksen konusudur”

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, Filistinlilerin batılı ülkelerin, Yahudiler aleyhindeki cinayetlerinin bedelini ödememeleri gerektiğini söyledi.

Zarif, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, ‘’ Medeniyetlerinin nihai yolu gaz odalarında görenlerin referandum ve oy sandıkları ile gerçek bir çözüm yolu isteyenlere saldırmaları mide bulandırıcıdır. Filistinliler sizin cinayetleriniz veya günahlarınızı bedelini ödememeliler. ‘’ ifadesini kullandı.

Zarif, Filistin konusunun İslam dünyasının eksen konusu olduğunu, bazı İslam ve Arap ülkelerinin kendilerini siyonistlerin politikaları ile koordine etmelerine rağmen bu konunun unutulmayacağını söyledi.

Zarif, ‘’ Siyonist rejim sorununun yerel bir sorun olma görüntüsü verme çabası doğru değildir. Siyonizm konusu ve bunun uluslararası politikaya yarattığı tehlike tüm dünya gündemindedir ve birçok kişi Avrupa ve Amerika’da açıkça politikalarının siyonist rejim tarafından rehin alındığını söylüyor.’’ dedi.

Zarif, ABD’nin Yüzyılın Anlaşmasını ortaya atmasıyla birlikte bazı Arap ülkelerinin de Amerika vasıtası ile siyonist rejimle barış yapma umudu taşımaya başladığını, ama hakikatte bu umutların boş ve sahte olduğunu söyledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İran Haberleri

İran ile siyonist rejim arasında ateşkes!
İran, Katar’daki ABD üssü El-Udeyd’i füzelerle hedef aldı
İran Meclisi, Hürmüz Boğazı'nın kapatılmasına onay verdi
İran'dan Tel Aviv ve Hayfa'ya yeni füze dalgası
İran: Saldırıya uğrayan nükleer tesislerde sızıntı yok