Zarif: Yemen’de ateşkesin sağlanması için yardıma hazırız

​Yemen’deki savaşa son vermenin herkesin sorunluluğu olduğunu belirten İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, bu konuda yardıma hazır olduklarını söyledi.

İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, twitter hesabında yaptığı açıklamada, Yemen'deki savaşa son vermenin herkesin sorunluluğu olduğunu belirtti.

Zarif, "Yemen’deki savaş kabusuna son vermek hepimizin ortak sorumluluğudur. Biz bu konuda hiç bir askeri yolun çözüm olmadığı yönünde artan algıyı görmekteyiz. Yemen’de ateşkesin sağlanması, insani yardımların gönderilmesi ve Yemenli gruplar arasında görüşmelerin başlamasına yardıma hazırız." dedi.

İLKHA


 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İran Haberleri

İran ile siyonist rejim arasında ateşkes!
İran, Katar’daki ABD üssü El-Udeyd’i füzelerle hedef aldı
İran Meclisi, Hürmüz Boğazı'nın kapatılmasına onay verdi
İran'dan Tel Aviv ve Hayfa'ya yeni füze dalgası
İran: Saldırıya uğrayan nükleer tesislerde sızıntı yok