Zekeriya Yapıcıoğlu'ndan oturma eylemi yapan annelere destek

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önünde PKK tarafından kaçırılan çocuklarının getirilmesi için oturma eylemi yapan annelerin mücadelesini saygıya değer bulduklarını söyledi.

DİYARBAKIR- Partisinin Dicle İlçe Başkanının PKK tarafından serbest bırakılmasından sonra yaptığı basın açıklamasında, PKK tarafından dağa kaçırılan çocukların ailelerinin başlatmış olduğu oturma eylemine de değinen Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu,  ailelerin başlattığı oturma eylemine destek verdiklerini belirterek,  "aileleri yerlerinden ederek veya seslerini kısarak bir yere varmaya çalışanlar bir sonuç alamayacaklarını iyi bilmelidirler" ifadelerini kaydetti.

 

“Annelerin yüreğindeki şefkate saygı duymamak mümkün değil”

Yapıcıoğlu, İlke Haber Ajansı Diyarbakır Bölge temsilcisi Fikret Özkan’ın, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı önünde çocukları kaçırılan ailelerin kendilerine sahip çıkılmadığını ve bu konuda gerekli desteği bulamadıklarını hatırlatması sonrası HÜDA PAR'ın olay hakkında ki düşüncelerini dile getiren Yapıcıoğlu, "Annelerin yüreğinde ki şefkate, evlatlarına duydukları hasrete saygı duymamak mümkün değil. Onların bu mücadelesi elbette saygıya değerdir. Annelerin acısına saygı duymaktan başka yapacak bir şey yoktur. Hiç kimse annelik duygusunun önünde duramaz. Böyle bir şey yokmuş gibi veya o anneler feryat etmiyormuş gibi olayı manipüle ederek veya onların eylem yapma haklarını ellerinden alarak bu olayın üstü örtülemez. Onları yerlerinden ederek, seslerini kısarak bir yere varmaya çalışanların da kısa bir zamanda bunun bir sonuç getirmeyeceğini göreceklerini düşünüyorum.” şeklinde cevap verdi. (Hamza Adiyaman – İLKHA)

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Diyarbakır Haberleri

Çınar-Mazıdağ'ı karayolunda kaza: Kadın ve çocuklar yaralandı
Meteoroloji’den Diyarbakır ve Şanlıurfa için kuvvetli rüzgar uyarısı
Diyarbakır'da Ağustos ayında meydana gelen 707 trafik kazasında 3 kişi öldü 589 kişi yaralandı
"Sen de Bir Yetimi Okut" kampanyası sevinç oldu
Odyolog Şimşek: İşitme kaybı erken teşhisle kontrol altına alınabilir