Zorunlu kış lastiği uygulaması başladı

Şehirler arası yük ve yolcu taşıyan ticari araçlar için kış lastiği zorunluluğu başladı. Kurallara uymayanlara 776 lira para cezası verilecek.

Kış aylarında trafikte yer alacak şehirlerarası yük ve yolcu taşıyan ticari araçlar için kış lastiği uygulaması, 1 Nisan 2021 tarihinde sona erecek.

Kamyon, çekici, tanker, otobüs gibi büyük araçların tahrikli dingilleri üzerindeki tüm lastikleri ile kamyonet, minibüs ve ticari otomobillerin araca monteli tüm lastikleri kış lastiği olacak.

Seyir esnasında değiştirilmek zorunda kalınan lastiklerin yerine takılacak lastiklerin de kış lastiği olması gerekiyor.

Belirtilen tarihler içerisinde trafikte zorunlu kış lastiği takmayan araç sürücülerine 776 lira ceza kesilecek. Söz konusu ceza, Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından açıklanacak yeniden değerleme oranı çerçevesinde 1 Ocak 2021 itibarıyla güncellenecek. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

Motorin fiyatında 4,95 liralık indirim bekleniyor
LPG'ye peş peşe ikinci zam: Otogaz fiyatı 40 lirayı aştı
Ruhsatlı silah sahiplerine uyarı!
Uzmanından kombilerin bakım ve güvenlik uyarısı!
Motorinin litre fiyatına 2,55 lira zam yapıldı