“İslam’ın kutsallarına hakaret basın özgürlüğü olamaz"

“İslam’ın kutsallarına hakaret basın özgürlüğü olamaz"

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'e hakaret içeren karikatürü yayınlayan Özgür Gündem Gazetesi'ni kınamak amacıyla Mersinliler kitlesel basın açıklaması yaparak, İslam'ın kutsallarına hakaretin basın özgürlüğü olmayacağını söylediler.

PKK’nin yayın organı Özgür Gündem Gazetesinde yayımlanan Peygamber Efendimizin (sav) hadisi üzerinden İslam’a saldıran PKK’nin yayın organı Özgür Gündem Gazetesi’ne Mersinliler sert tepki göstererek, İslam'ın kutsallarına hakarettin kabul edilemez olduğunu belirttiler.

Cuma Namazı çıkışında Ulu Cami bahçesinde bir araya gelen ve ellerinde;  Cennet annelerin ayakları altındadır, içimizdeki Charlie Hebdolara lanet olsun, yazılı dövizler taşıyan Mersinliler sık sık tekbir getirdi.

Grup adına basın açıklamasını okuyan Peygamber Sevdalıları Platformu Mersin Koordinatörü Ercan Fidan, Allah’ın kadına verdiği değeri HDP/PKK zihniyeti toplumda silmek istediğini vurguladı.

“İslam’ın kutsallarına hakaret basın özgürlüğü olamaz"

Basın özgürlüğüne sığınarak İslam'ın kutsallarına hakaret edilemeyeceğini belirten Fidan, "Bu gün İslam’a ve Müslümanlara hakaret etmeyi bir görev olarak gören Özgür Gündem Gazetesi'nde yayımlanan Peygamberimizin (sav) kadınlarla ilgili, ‘Cennet annelerin ayakları altındadır.’ Hadisi şerifine atıfta bulunarak hakaret etmiştir. Yine daha önce bu alçak zihniyete hizmet eden kimi belediye ve kültür merkezleri tarafından defalarca İslam’ın kutsallarına hakaret etmişti. Anlaşılan odur ki bu alçak zihniyet sahipleri basın özgürlüğüne sığınarak kutsallarımıza hakaret etmekten vazgeçmeyecektir. İslam’ın kutsallarına hakaret basın özgürlüğü olamaz bu alçaklıktır. Charlie Hebdo’nun yerli uzantısı konumundaki Özgür Gündem denilen bu alçak zihniyet Hz. Muhammed (sav)’in öğretilerine hakaret etmeyi bir görev olarak görüyor." dedi.

“İslam kadını yüceltmişken, sizler kadını köle ve cinsel meta olarak kullanıyorsunuz”

İslam’ın kadını yücelttiğini söyleyen Fidan; “İslam Kadını sizin gibi alçak zihniyete sahip olanlardan kurtarıp en yüce makama çıkartmışken, sizler özgürlük adı altında kadını çağdaş birer köle ve cinsel meta olarak kullanmaktan vazgeçmiyorsunuz. Allah’ın değer verdiği ve övdüğü kadını sizler alçak istek ve arzularınız için kullanmaktan vazgeçmiyorsunuz. Biliniz ki bu savaşınız İslam ile olan savaşınızdır, Kur’an ve Allah ile olan savaşınızdır. Allah ile Kur’an ile savaşanlar hep kaybettiler. Gelin yol yakından bu iğrenç tavırlarınızdan vazgeçin, bu halkın değerleri ile savaşmayın, Eğer bu melun tavır ve saldırılarınızdan vazgeçmeyecekseniz biliniz ki Allah her şeye gücü yetendir.” ifadelerini kullandı.

Peygamber Sevdalıları Platformu Mersin Koordinatörü Ercan Fidan son olara, bu ve buna benzeri hakaretlerle İslam’ın kutsallarını hiçe sayan yaklaşımları lanetlediklerini ve yine en yüksek ses ile ‘Cennet annelerin ayakları altındadır’ Hadis-i Şerifi haykırmaya devam edeceklerini belirtti.

Grup atılan tekbir ve sloganların ardından sessiz bir şekilde dağıldı. (İLKHA) 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.