​10 bin nüfuslu mahallemize ilkokul istiyoruz

​10 bin nüfuslu mahallemize ilkokul istiyoruz

Adıyaman'da 10 bin nüfuslu mahallelerinde ilkokul olmamasından yakınan vatandaşlar, hem okul hem de diğer eksiklikler için yetkililere çağrıda bulundu.

Adıyaman Mehmet Akif Mahallesi Muhtarı Abdullah Dağ ve mahalle sakinleri, 10 bin nüfuslu mahallelerinde ilkokulun olmayışından yakınarak yetkililere seslendi.

Mahallesindeki sorunları dile getirmeye çalıştığını ifade eden Abdullah Dağ, "Muhtar seçildikten sonra mahallemizdeki eksiklikleri belirleyerek gerekli yerlere sıkıntıların giderilmesi için resmi başvurularımızı yaptık." dedi.

Mahallelerindeki mevcut sorun ve sıkıntılara değinen Dağ "Mahallemizde çocuk parkı yoktur. Bundan dolayı mahallemizdeki çocuklar farklı mahallelerdeki çocuk parklarına gitmek zorunda kalıyor. Mahallemizde daha önceleri veterinerliğe ait olup şu anda atıl durumda olan alanın çocuk parkının yapılmasını talep ediyoruz. Çok geniş ve güzel bir alandır. Bu alan için talebimizi Vali Bey'e ilettik. Mahallemizin yaşlılarının, çocuklarının zaman geçirebilecekleri bir alanları olsun." ifadelerini kullandı.

İl genelinde alt yapı sıkıntısının olduğunu belirten Dağ, şöyle devam etti: "Alt yapı sıkıntımızda var. Yağmur yağdığında Adıyaman'ın tüm mahallelerinde sıkıntı yaşandığı gibi Mehmet Akif Mahallesinde de bu sıkıntı yaşanıyor. Bu konuda Temizlik İşleri Müdürlüğü'yle yaptığımız görüşme sonucunda onlarında alt yapı çalışmalarına bir an önce başlayıp, ızgaraların ve kanalizasyonların temizliğinin başlaması gerekiyor."

"Mahallemize ilkokul istiyoruz"

10 bin nüfusluk mahallede ilkokulun olmayışından dolayı çocukların başka mahallere gitmek zorunda kaldığını beliren Dağ, "Mehmet Akif Kız İmam Hatip Lisesine ait binanın yıkılmasının ardından atıl duruma gelen alanının değerlendirilmesini istiyoruz. Bu alana bir ilkokul ve ana okul yapılmasını istiyoruz. Mahallemizde ilkokul olmadığından bir an önce bu alanın ilkokul için tahsis edilmesini talep ediyoruz. Şu an erkek pansiyonu olarak kullanılan alanında yıkım kararı çıkmış. Fakat henüz yıkımı geçekleştirilmemiş. Akşamları buraya madde kullanan gençler geliyor. Hemen yanı başımızda Süleyman Şah Ortaokulu var. Bu çocuklarımıza da kötü örnek oluyorlar. Ve çocuklarımız buradan okula gitmeye korkuyorlar. Bu okulumuzun çevresinde güvenlik kamerası takılmasını istiyoruz. Bir an önce yetkililerin buraya bir anaokulu ve ilkokul yaptırmaları gerekiyor." şeklinde konuştu.

"Elektrik telleri yer altına alınsın"

Elektrik kabloları ve mahalle ortasında yer alan elektrik trafosuna da çözüm bulunması çağrısında bulunan Dağ, "Mahallemizdeki elektrik direklerinin yer altına alınmasını istiyoruz. Bunun için resmi başvurumuzu yaptık. Kışın rüzgâr estiğinde veya ağaçlar elektrik tellerinin arasına girdiği zaman can ve mal kaybına sebep olmaması için kabloların bir an önce yer altına alması gerekiyor. Mahallemizin ortasında bulunan elektrik trafosunun da imkânlar ölçüsünde başka bir yere taşınmasını istiyoruz. Şehrin trafik yükünü düşürecek olan mahallemizden geçen 1'inci Çevre Yolu'nun anayol tarafından açılması veya refüjün kaldırılarak bu duruma bir çözüm bulunması için buradan yetkililere seslenmek istiyorum." ifadelerini kullandı.

"Yıkılan okulun yeri tinercilerin meskeni oldu"

Mahalle sakinleri yıkılan kız imam hatip lisesinin yerinin değerlendirmediğinden atıl durumda kaldığını ve tinercilerin burayı mesken edindiğini belirtti.

Mahalle sakinlerinden Mehmet Nuri Demir, "Mahallemizde ne anaokulu ne de ilkokulumuz var. Daha önce burada Tekel 75. İlkokulu vardı. Onu kaldırıp başka yere götürdüler. 10 bin nüfuslu mahallemizde ilkokul yoktur. Burada yıkılan Kız İmam Hatip Lisesi'nin pansiyon kız kısmında kalan bodrumuna tinerciler gelip burada ateş yakıyorlar. Sabaha doğru bağırıp çağırmalardan dolayı mahalleli rahatsız oluyor. Ondan dolayı buranın bir an önce ilkokul ve anaokuluna tahsis edilmesini talep ediyoruz." dedi.

Mahallede esnaflık yapan Dilaver Beyaz ise "Okul bu durumda olması öğrencilere ve çevredeki insanlara çok kötü örnekler oluşturuyor. Sabahları çocuklar okula gideceğine şu görünen balkonda kâğıt oynuyorlar. Buraların anaokulu ve ilkokul yapılması için yetkililerimizden rica ediyoruz. İlkokulumuz olmadığından çocuklar uzaktaki okullara gitmek zorunda kalıyor." ifadelerini kullandı.

"Yaklaşık 5 kilometre uzaklıktaki okullara giden öğrencilerimiz var"

Mahalle sakinlerinden Bedir Eken de mahallerinde ilkokulun olmamasından yakınarak "Servislere güvenemiyoruz. Buradan yaklaşık 5 kilometre uzaklıktaki okullara giden öğrencilerimiz var. Burada yıkılan imam hatibin yerine bir ilkokul, ana sınıfı yapılsa daha güzel olur. Benim evim hemen okulun bitişiğinde buraya tinerciler geliyor. Burada bağırıp çağırıyorlar bizleri rahatsız ediyorlar." şeklinde konuştu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.