10 gündür kayıp olan minik Ecrin hâlâ bulunamadı-video-foto

10 gündür kayıp olan minik Ecrin hâlâ bulunamadı-video-foto

Mardin’in Midyat ilçesinde 10 gündür kayıp olan minik Ecrin hâlâ bulunamadı. Jandarmanın arama çalışmaları devam ediyor.

Mardin’in Midyat ilçesine bağlı Harmanlı köyüne ziyarete giden Tunç ailesinin bakkala gitmek için evden çıktıktan sonra kaybolan kızları Ecrin Tunç tüm aramalara rağmen hâlâ bulunamadı.

Harmanlı köyü sakinleri ve Ecrin’in ailesi jandarmadan güzel bir haber bekliyorlar. Ancak jandarma komando birliklerinin 10 gündür aralıksız yaptıkları arama çalışmaları hâlâ bir sonuç vermedi. Jandarmanın Harmanlı ve çevre köylerde arama çalışmaları devam ediyor.

Konuyla ilgili bilgi veren Ecrin’in dedesi Zeynelabidin Tunç, “Oğlum ile gelinim 10 gün önce buraya bizi ziyarete geldiler. Geldikten birkaç saat sonra gelinim, Ecrin’le birlikte babasının evine gitti. Daha sonra Ecrin annesine ben Midyat’ta ki Nedim bakkala gidiyorum deyip bir daha geri dönmedi. Gelinim gelip bize haber verince bende minibüsü alıp O’nu aramaya çıktım. Köyümüzde ve çevre köylerden Ziyaret ve Mesken’de aradım. Bir kadın bize köy yolu üzerinde duran bir çocuk gördüğünü söyledi ama bulamadık. Allah Devlet’ten de razı olsun ilk üç dört gün gece gündüz demeden arama yaptılar, aramalar hâlâ devam ediyor. Her hangi bir kimseyle alıp veremediğimiz yok, bildiğimiz bir düşmanımız da yoktur. Torunum sanki yer yarıldı da içine girdi.  Lütfen görenler veya bulanlar torunumu bize getirsinler.”  dedi.

Anne Nursel Tunç ise “10 gündür kızım kayıp bulamıyoruz. Allah rızası için yardım istiyoruz onu gören bilen birileri varsa bize söylesinler. Cumhurbaşkanına da sesleniyorum bütün Türkiye’ye sesleniyorum Allah için elinizden geleni yapın bize yardım edin kızımı bulun bana. Ben kızımı istiyorum eğer onu biri aldıysa sapa sağlam geri getirip gitsinler onlara bir şey yapmayız yeter ki kızım evine dönsün.” şeklinde konuştu.

Babaannesi Behiye Tunç, “Torunum on gündür kayıp herkesten dua istiyorum. Ciğerimiz yanıyor. Devletten rica ediyorum torunumu bulsunlar. Ümidimizi kaybetmiyoruz. Eğer onu bir zalim almışsa Rabbim ona fırsat vermesin torunumu korusun.” dedi.

Baba Bekir Tunç gözyaşlarını tutamadı!

Evlat acısıyla gözyaşları içinde konuşan Ecrinin babası Bekir Tunç, “Tüm Türkiye’ye sesleniyorum, kızımı gören veya alan Allah rızası için getirsinler. Ne isterlerse vermeye hazırız. Allah rızası için kızımı bulun.” dedi.

Harmanlı köyü Muhtarı Necmettin Aktürk, Ecrin’in kaybolduğu gün yaptıkları aramalar hakkında bilgi verdi. Aktürk, “ Her yerde Jandarma ve güvenlik güçleri ile beraber Ecrin’i aradık. Kuyuları, mağaraları gidebileceği her yeri didik didik aradık.  Ama hiçbir iz bulamadık. Bize yardımcı olan herkese çok teşekkür ediyoruz. Sizlerden ricamız kızımızın resmini yayınlayıp bulunmasına katkıda bulunmanızdır.  Ümitle Ecrin’in bulunmasını bekleyeceğiz.” diye konuştu.

Arama timi komutanından bazı yayın kuruluşlarına tepki

Arama timi komutanı bazı yayın kuruluşlarına tepki göstererek “Ecrin’in kaybolduğu günden beri gece gündüz 45 derece sıcağın altında bu Ramazan ayında askerlerimizle birlikte arıyoruz. Buna rağmen bazı yayın organlarında jandarmanın 3 gün önce arama çalışmalarını durdurduğu yönündeki asparagas haber yapan yayın kuruluşlarını kınıyoruz. Hiçbir şekilde sizin de gördüğünüz gibi aramaları durdurmadık. Molalar dışında aralıksız arama çalışmalarımız 40-50 kişilik timimizle devam ediyor. Ama daha bir iz bulamadık.  Tüm zorluklara rağmen aramalarımız devam edecek.”   açıklamasında bulundu.

Olay ile ilgili jandarmanın soruşturma ve arama çalışmaları devam ediyor. (Süleyman Tunç - İLKHA)












 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.