1071 Malazgirt Zaferi Kutlamaları hazırlıkları sürüyor

1071 Malazgirt Zaferi Kutlamaları hazırlıkları sürüyor

Bitlis'in Ahlat ilçesi Çarho mevkiinde, bu yıl ikincisi düzenlenecek "1071 Malazgirt Zaferi Kutlamaları" için çevre düzenlemesi ve dere ıslah çalışmaları sürüyor.

"1071 Malazgirt Zaferi Kutlamaları" hazırlıkları sürüyor. Bu yıl ikincisi düzenlenecek etkinliğe Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılması bekleniliyor. 23 Ağustos'ta başlayacak etkinlikler için hazırlık çalışmaları sürüyor.

Çalışmaları yerinde inceleyen Bitlis Valisi Oktay Çağatay; Ahlat ilçe Kaymakamı Mustafa Akgün, Ahlat Belediye Başkanı A. Mümtaz Çoban'dan bilgi aldı.

Ahlat ilçesinde düzenlenecek etkinliklerin kentin turizmine ve tanıtımına büyük katkısının olacağını belirten Çağatay, programının uyması halinde Cumhurbaşkanı'nın katılacağını söyledi.

Çalışmaların 23 Ağustos tarihine yetiştirileceğini dile getiren Çağatay, "Şu an bulunduğumuz alan Ahlat ilçemize bağlı Çarho etkinlik alanımız. 23 Ağustos ile beraber 24, 25 en sonunda da Sayın Cumhurbaşkanımızın katılımıyla inşallah 1071 etkinlik faaliyetlerimizi burada gerçekleştireceğiz. Son düzenlemelerimizi yapıyoruz. Büyük han çadırımızdan tutun da diğer çadırlarımızda inşallah 23 Ağustos ile birlikte müthiş bir etkinlik göreceksiniz. Vatandaşlarımız burada geleneksel sporlarımızı seyredecekler, bizatihi kendileri katılacaklar. Esnaflarımız birtakım satış faaliyetlerinde bulunacak. Geçen yıl günde yaklaşık 15 bin kişinin buraya katıldığını biliyoruz. Akşamları kültür bakanlığı, TRT'mizin destekleriyle ilçemizin genelinde konserler verilecek." dedi.

"23 Ağustos'ta burası vatandaşlarımızın ziyaretine açık hale gelecek"

Etkinlik alanında fiziki alt yapının tamamlama aşamasına geldiğini belirten Çağatay, çalışmalar hakkında şunları söyledi:

"Etkinlik alanındaki fiziki alt yapılarını tamamlıyoruz. DSİ ve Karayolları Bölge Müdürlüğümüzün katkılarıyla bir güvenlik yolu ve dere yatağımızın ıslah çalışması tamamlamak üzere. Çok az bir çalışmamız kaldı. Allah nasip ederse, 23 Ağustos'ta burası vatandaşlarımızın ziyaretine açık hale gelecek. Geçen yıl yöresel ürünlerin sergilendiği stantlarımızın sayısı 30 civarındaydı. Bun yıl sayılarını 70'e kadar çıkarttık. Çadırların sayısında da bir miktar artış var. Belediyelerden de kültür müdürlüklerinden de yoğun bir katılım bekliyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın programı uyarsa, geçen yıl Selçuklu mezarlığını ziyaret etmişti, bu yıl da ziyaret etmeleri konusunda bir beklentimiz var."

"Ahlat sadece Türkiye'nin değil, dünyanın bir markası"

Ahlat ilçesinin "Yavaş şehir" seçilmesinden sonra daha çok tanındığına ve bunu hakkettiğini vurgulayan Çağatay, artık Ahlat ilçesinin sadece Türkiye markası değil, bir dünya markası haline geldiğini ifade etti.

Çağatay, "Ahlat, malumunuz olduğu üzere bu yıl 'Yavaş Şehir' unvanını kazanmış bir ilçemiz. Bunu sonuna kadar hak ediyor. Geçtiğimiz yıllara baktığımızda Ahlat Selçuklu Meydan Mezarlığı diye adlandırdığımız mezarlığa, hafta sonları yaklaşık bin 500-2 bin kişi ziyaret ettiğini biliyoruz. Şunu da biliyoruz ki geçen yıl yapılan faaliyet ve meydan mezarlığında yatığımız düzenlemelerle bölge vatandaşlarının ilgisini artırdı. 'Yavaş Şehir' unvanının almakla birlikte artık dünya çapında tanınır hale geldi. Bu yılki faaliyetlerimizin daha büyük bir katılımla, büyük bir ses getireceğini düşünüyoruz. Çünkü artık Ahlat bir marka haline geldi. Sadece Türkiye'nin markası değil, bir dünya markasıdır." diye konuştu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.