112'yi gereksiz arayanlara 59 bin lira ceza

112'yi gereksiz arayanlara 59 bin lira ceza

Adana'da, 112 Acil Çağrı Merkezi'ni gereksiz arayarak meşgul eden 96 kişiye 59 bin 773 lira ceza kesildi.

Görüşmeler sırasında devlet büyüklerine, kamu kurum ve kuruşları ile personele hakaret eden 41 kişi hakkında ise adli işlem başlatıldı.

Adana Valiliğinden konu ile ilgili yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Sıhhi İmdat, Polis İmdat, Orman Yangın İhbar, Jandarma İhbar, İtfaiye İhbar ve AFAD İhbar numaralarını tek numarada toplayan 112 Acil Çağrı Merkezi hattına zaman zaman asılsız ihbarlar ile devlet büyüklerine ve kamu görevlilerine hakaret içerikli ihbarlar gelmektedir.

2022 yılı içerisinde; 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğüne toplamda, 2 milyon 831 bin 157 çağrı gelmiş olup bu çağrılardan 1 milyon 55 bin 674 âdeti vakaya dönüşmüştür.

112 Acil Çağrı Merkezini gereksiz yere arayarak meşgul ettiği tespit edilen 96 kişiye toplamda 59 bin 773 TL idari para cezası kesilmiştir.

Yapılan ihbarlarda; kurum personeline, kamu kurum kuruluşları ile devlet büyüklerine hakaret içerikli ihbarda bulunan 41 kişiye adli işlem başlatılmıştır.

Tüm acil numaraları tek bir hatta birleştiren 112 Acil Çağrı Hattı’nı gereksiz yere meşgul etmek; acil durumda ihbar vermek ve yardım talebinde bulunmak isteyen vatandaşlarımızın çağrı merkezine ulaşmasını engellemekle beraber acil durumda olan vatandaşlarımıza etkin hizmet vermeyi de geciktirmektedir.

Hayati önem taşıyan bu konuda gerekli hassasiyetin gösterilmesini vatandaşlarımızdan önemle rica ederiz." (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.