13 yaşındaki kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu belirtilen uzman çavuş tutuklandı

13 yaşındaki kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu belirtilen uzman çavuş tutuklandı

Şırnak’ta, 13 yaşındaki kız çocuğuna yönelik cinsel istismar girişiminde bulunduğu belirtilen uzman çavuş A.A. çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.

Olay, dün gece saat 23:00 sıralarında yaşandı. İddiaya göre, Şırnak 1. Jandarma Komando Tugayı’nda görevli olduğu öğrenilen uzman çavuş A.A, içki içtikten sonra kent merkezinde bulunan bir sitede 13 yaşındaki kız çocuğu H.İ’yi rahatsız etti. Çocuğun bağırması üzerine uzman çavuşun kaçtığı, daha sonra vatandaşlar tarafından yakalanarak polise teslim edildiği belirtildi.

Olayla ilgili Şırnak Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada ise gece saatlerinde alkol alıp, çevreyi rahatsız ettiğinden dolayı vatandaşların saldırısına uğrayan kamu personeli A.A’nın gözaltına alındığı ve görevden uzaklaştırıldığı ifade edildi.

Şırnak Cumhuriyet Başsavcılığı da olay ile ilgili tahkikatın devam ettiğini açıkladı. Gözaltına alınan Uzman Çavuş A.A. emniyetteki ifadesinin andından Şırnak Adliyesi’ne götürüldü.

A. A’nın ifadesini alan savcı, "Cinsel istismar" ve "silahla tehdit" suçlarından tutuklanması talebiyle Şırnak Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk etti. Sulh Ceza Hakimliği savunmasını aldıktan sonra A. A.’nın tutuklanmasına karar verdi ve cezaevine gönderdi.

Öte yandan cinsel saldırının gerçekleştiği Şırnak Merkez Şaran Sitesi’nin önünde toplanan halk, Ömer Kabak Meydanı’na doğru "Hak hukuk adalet", "Çocuğa uzanan eller kırılsın" sloganları atarak yürüyüş yaptı.

HÜDA PAR Şırnak İl Başkanı Emcet Yalçın da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Şırnak merkezde 13 yaşındaki bir kız çocuğuna A.A. isimli uzman çavuş tarafından yapılan cinsel tacizin cezasız kalmaması gerekir. 'Aşırı derecede alkollü' gibi ifadelerle bu tür suç ve filler hafifleştirilmemelidir." dedi.

Yalçın, "Bu tür olayların tekrarlanmaması için herkesin üzerine düşen hassasiyeti göstermesi gerekir. Saldırıyı kınıyor ve halkın huzurunu kaçıran bu tür fiillerin ağır bir şekilde cezalandırılmasını umuyoruz." ifadelerini kullandı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.