14 milyon fidan toprakla buluşturuldu

14 milyon fidan toprakla buluşturuldu

Tarım ve Orman Bakanlığı, Orman Genel Müdürlüğü (OGM)’nün uygulamaya koyduğu, 5 Bin Köye 5 Bin Orman Projesinde sona yaklaşıldı.

Tarım ve Orman Bakanlığı, Orman Genel Müdürlüğü (OGM)’nün, kırsalda yaşayanların gelirlerini artırmak amacıyla uygulamaya koyduğu 5 Bin Köye 5 Bin Orman Projesinde sona yaklaşıldı. Proje kapsamında bugüne kadar 4 bin 718 köyde 14 milyon gelir getirici türde fidan toprakla buluşturuldu.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "Ağaçlandırma çalışmaları yaparken, kırsalda yaşayan vatandaşlarımızın gelir seviyelerini artırmak maksadıyla, gelir getirici ceviz, badem ve fıstıkçamı gibi türlerde de ağaçlandırma yapıyoruz. Bu tür ağaçlandırmaları yapmaktaki amacımız, ülkemizin akciğerleri olan ormanlarımızı bu alanlara bağımlı olarak yaşayan orman köylümüzle birlikte yönetmek, ormanların sahiplenilmesini sağlamak ve yerinde kalkınmayı sağlamaktır." dedi.

“Atıl durumdaki bozuk ormanlar ekonomiye kazandırılıyor”

Devlet ormancılığından millet ormancılığına geçişin temellerinin atıldığını belirten Bakan Pakdemirli, "5 Bin Köye 5 Bin Orman Projesi ile orman köylüsü ile bir işbirliği oluşturduk. Bütün bu çalışmalardaki hedefimiz, atıl durumda olan bozuk ormanlarımızı verimli hale getirerek ekonomiye kazandırmak ve kırsaldaki vatandaşlarımızın gelir seviyelerini ve yaşam standartlarını yükseltmek." açıklamasında bulundu.

14 milyon fidan toprakla buluştu

Proje kapsamında iklim şartlarına göre ceviz, badem, fıstıkçamı, zeytin, defne, keçiboynuzu, kestane, ahlat, kuşburnu, alıç gibi gelir getirici türlerle köylerde ağaçlandırma yapıldığını ifade eden Pakdemirli, "2015 yılında uygulamaya konulan ve 2019 yılında tamamlanması planlanan bu proje kapsamında, şimdiye kadar 4 bin 718 köyde gelir getirici tür ağaçlandırması yaparak 14 milyon fidanı toprakla buluşturduk." dedi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.