15 Temmuz şehit aileleri online olarak bayramlaştı

15 Temmuz şehit aileleri online olarak bayramlaştı

​15 Temmuz Derneği Kurban Bayramının 3. gününde Türkiye’nin farklı şehirlerinde ikamet eden şehit aileleriyle online olarak bayramlaştı.

Programa Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, 15 Temmuz Derneği Başkanı İsmail Hakkı Turunç, Dernek Başkan Vekili Tarık Şebik, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı ve 15 Temmuz Derneği Danışma Kurulu Üyesi Alinur Aktaş, İBB AK Parti Grup Başkan Vekili Mehmet Tevfik Göksu, Derneğin Yönetim Kurulu ve Danışma Kurulu Üyeleri ile şehit aileleri katıldı. Hain darbe girişiminin 5. yıl dönümünün hemen sonrasına gelen bayramlaşmada şehitlerimiz rahmetle ve minnetle yad edildi.

Çevrim içi olarak yapılan bayramlaşma programına katılanlar hem büyük bir aile olmanın ve birlikteliğin önemine değindi hem de 15 Temmuz’da en yakınlarını kaybeden ailelere duygularını aktardı.

Şehit aileleri de evlatları, eşleri, anne-babaları ve kardeşleri olmadan geçen bayramların onlar için ne anlama geldiğini ifade ettiler.

Bayramlaşma programına katılan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık tüm şehit ailelerinin bayramını kutladı.

15 Temmuz Derneği Başkanı İsmail Hakkı Turunç ise 15 Temmuz gecesi verilen mücadelenin ne anlama geldiğini herkesin bildiğini belirterek “O gece hainler başarılı olsaydı sadece ülkemizin değil Bosna’nın, Azerbaycan’ın ve tüm kardeş ülkelerimizin dengesi değişecekti. O gece bizleri sokağa çıkaran 15 Temmuz ruhunu yaşatmamız, öğretmemiz ve anlatmamız gerekiyor. Önümüzde yapacak çok işimiz var ve bunun bilincinde hareket ediyoruz” şeklinde konuştu.

Programın moderasyonunu yapan 15 Temmuz Derneği Başkan Vekili Tarık Şebik, hain darbe girişiminin 5. yıl dönümünde Derneğin yaptığı çalışmaları aktararak “Amacımız büyük bedel ödeyen siz şehit ailelerimiz ve vatanımız için canını ortaya koyan şehitlerimiz için 15 Temmuz’u geleceğe taşıyacak işler üretmek. Bu özel günde bir kez daha acınızı, hasretinizi ve gururunuzu paylaşıyor, aynı ortak paydada buluşan büyük ve güzel bir aile olmanın mutluğunu yaşıyoruz” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler