"16 Nisan referandumu Türkiye için bir milat niteliğindedir"

"16 Nisan referandumu Türkiye için bir milat niteliğindedir"

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, 16 Nisan'daki referandumun Türkiye'nin siyasi ve ekonomisi açısından bir milat olacağını belirtti.

Müşterek Komiteler Toplantısı ve Mart Ayı Meclis Toplantısı BTSO binasında gerçekleştirildi. BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, toplantıda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin güçlü bir mücadele sürdürürken, lider ülke olma vasfıyla coğrafyanın yeniden şekillenmesinde aktif bir rol üstlendiğini kaydetti.

Referandum arefesinde başta Avrupa ülkeleri ve ABD olmak üzere ticaretin yoğun olduğu birçok ülkede Türkiye aleyhinde olumsuz siyasi kampanyalar yürütüldüğünü aktaran Burkay, "Bu algı operasyonları, başta uluslararası işbirliklerimiz olmak üzere; toplumlarımızın birlikte yaşama arzusunu, ortak demokrasi kültürünü ve ekonomik gelişimi tehdit etmektedir. Dünyada hiçbir ülkenin altından kalkamayacağı sınavlardan alnı ak, başı dik bir şekilde çıkan ülkemiz, 16 Nisan’daki referandumun ardından yoluna emin adımlarla devam edecektir. İnanıyorum ki 17 Nisan’dan itibaren Türkiye, istikrarlı bir siyasi iktidar, güçlü demokrasi ve sarsılmaz ekonomisiyle geleceğini daha net bir şekilde tayin etme imkanına sahip olacaktır." ifadelerini kullandı.

Tüm bunlarla birlikte küresel risklerin de artmaya devam ettiğini dile getiren Burkay, "Birçok ülkenin seçimlerini yenilediği bu süreçte kartlar yeniden dağıtılıyor. Yeni dengeler tesis ediliyor. Tüm dünya ekonomilerini yakından ilgilendiren bu değişim süreci tamamlandığında doğru zamanda doğru hamleleri yapan ülkeler rekabet avantajını da eline geçirmiş olacak. Bizler de bu değişimleri iyi okumalı ve buna göre pozisyon almalıyız." dedi.

Türkiye ortalamasının iki katı üzerinde ihracat gerçekleştiren Bursa’nın 4 yılda 8 yüz yeni ihracatçı kazandığını ifade eden İbrahim Burkay, 2017'nin ilk 3 ayında Bursa'da açılan şirket sayısının bine ulaştığını açıkladı. (İLKHA)








 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.