18 gündür köy yollarının açılması bekliyorlar video

18 gündür köy yollarının açılması bekliyorlar video

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesine Samanlı (Kuştiya) mezrasında 18 gündür köy yolu açılmak bilmiyor.

AĞRI - Doğubayazıt'ın Bezirhane (Bızırxane) köyüne bağlı Samanlı (Kuştiya) mezrasının yolu, etkili olan kar yağışı ve yaşanan tipi nedeniyle 18 gündür kapalı. Samanlı mezrasının, Doğubayazıt'tan 70 km uzaklıkta olması dolayısıyla kar temizleme araçları bu köye haftalar sonra ancak ulaşabiliyor.

 

Balık Gölü yamacında olan köy yaşanan tipiden yüksek düzeyde olumsuz etkileniyor. Balıkçılık ve hayvancılıkla uğraşan Samanlı köyü sakinlerinin havanın olumsuz şartlarından dolayı balıkçılık işleri sekteye uğrarken, hayvanlarına yem verebilecek alan dahi bulamıyorlar. Oluşan tipi ile köy içerisinde ve yolunda kar yüksekliği yer yer 5-6 metreyi buluyor.

 

Neredeyse tipi de boğuluyorduk
Köy yolunun kapalı olması dolayısıyla ev ihtiyaçlarını kendilerine 15 km uzaklıkta bulunan Iğdır'ın Tuzluca ilçesine bağlı Abbasgöl (éwasgol) köyünden tedarik etmek amacıyla yaya olarak donan balık gölü üzerinden giden Samanlı sakinleri, erzaklarını alıp köye geri dönmeye çalışırken tipiye yakalandılar. Olayı anlatan Mustafa Yıldız, "Abbasgölden erzakımızı aldıktan sonra köye geri dönerken tipiye yakalandık. Neredeyse boğuluyorduk. Köye varamayacağımızı anlayınca Abbasgöle geri dönerek geceyi orada geçirmek mecburiyetinde kaldık. Ertesi sabah erzaklarımızı sırtlayarak balık gölü üzerinden köyümüze geri döndük. Hayat şartlarımız burada çok zor. Allah göstermesin bir kurt sürüsü karşımıza çıksaydı biz ne yapabilirdik ki" dedi.

 

Hastalarımız var, yolun açılmasını bekliyoruz
Kış aylarında yaşadıkları sıkıntıları anlatan Yıldız, "18 gündür yolumuz kapalı, açılmak bilmiyor. Yol çalışması yapan araçlar 63 km gelip bağlı bulunduğumuz Bezirhane köyünden geri dönüyorlar. 5-6 aylık olan bebeğim rahatsız. Hastaneye kontrole götürmem gerekiyor, ama götüremiyorum.
Kaynanam kaç gündür kolu yerinden çıkık bir şekilde bekliyor. 60'ına merdiven dayamış olan kaynanam yere düşmesi sonucu kolu yerinden çıktı.

 

Köyümüzde sağlık ocağı veya herhangi bir kırık-çıkık işinden anlayan cerrah yok. Bu ihtiyar kadın daha kaç gün bekleyecek. Artık yetkililer bizi görsün, sesimizi duysun. Geçen yıl da az kala gelinimi kaybediyordum. 112 acil servis helikopteri yetişmeseydi gelinimin durumunu düşünmek bile istemem. Allah rızası için yolumuzu açın ihtiyaçlarımız karşılayalım. Hayvanlarımızın yemi azaldı, bu gidişle tüm hayvanlarımız telef olacak" sözleriyle yetkilileri göreve davet etti. (Ramazan Zeren - İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.