19 çocuklu mağdur ailenin yardımına Bağlar Belediyesi yetişti

19 çocuklu mağdur ailenin yardımına Bağlar Belediyesi yetişti

Diyarbakır'da yaşadıkları maddi sorunlarla gündeme gelen 19 çocuklu Gezer ailesinin içinde bulunduğu acı tabloya seyirci kalmayan Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu aileyi ziyaret ederek maddi ve manevi gerekli desteği sağlayacaklarını belirtti.

Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesinde iki eşi ve çocuklarıyla beraber zor şartlarda hayata tutunmaya çalışan Zeher Gezer'i evinde ziyaret eden Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, gerekli desteği sağlayacaklarını belirterek aileyi sevindirdi.

Fatih Mahallesi’nde ikamet eden Zeher Gezer’in iki eşinden 4’ü erkek 15’i kız olmak üzere toplamda 19 çocuğu var. Maddi imkansızlıklar nedeniyle 4 kız ve bir erkek çocuğunu okula gönderemeyen Baba Gezer, 6'ncı sınıfta okuyan kız çocuklarından birini de okuldan almak zorunda kaldı.

İşsiz olduğunu, maddi sorunlardan dolayı ailesinin geçimini sağlayamadığını dile getiren Zeher Gezer’in sesini duyan Beyoğlu, eşi Dürdane Beyoğlu ile beraber yaşadıkları evde ziyaret ederek aileye sahip çıktı.

İlk kez bir belediye başkanı ve yöneticinin kendilerini ziyaret ettiğini belirten Gezer, "Bağlar Belediye Başkanı sizi ziyaret etmek istiyor dediklerinde önce inanamadık. Çünkü bugüne kadar sesimizi duyan olmamıştı. Mevsimlik işçi olarak çalışmak için ailece şehir dışına gitmiştik. Buna rağmen başkan bey bizi buldu ve ziyarete geleceğini söyledi." dedi.

"İmkanlar doğrultusunda ne gerekiyorsa yapılacak"

Gezer, "İnanılmaz mutlu olduk. İlk kez bu kadar duyarlı olan bir yetkiliyi görüyorum. Allah kendisinden razı olsun. Çocuklarımın geleceği için bizlere sahip çıkılmasını istiyorum. Beyoğlu’nun gösterdiği hassasiyet ve duyarlı davranışın herkes tarafından örnek alınması lazım. Ne bizim çocuklarımız ne de başka çocuklar sahipsiz kalmasın, aileler çaresiz bırakılmasın.” diye konuştu.

Yaşamın zorluklarını aşmak için mücadele etmek gerektiğini belirten Beyoğlu, "Umudunuzu hiç yitirmeyin. Çare her zaman vardır. Bizler inançlı insanlarız. Allah hiçbir kulunu çaresiz bırakmaz. Elimizdeki imkanlar doğrultusunda ne gerekiyorsa yapacağız. Bugüne kadar Allah’ın lütfu ve devletimizin imkanlarıyla tuttuğumuz hiçbir eli yarı yolda bırakmadık. Bu çocuklar okuyacak ve bir yerlere gelecek. Benim vatandaşım huzurlu ve mutlu değil iken ben mutlu olamam. Sosyal belediyeciliğe karınca kararınca devam edeceğiz.” dedi. 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler