19 yıl kıbleye yanlış döndüler!

19 yıl kıbleye yanlış döndüler!

Elazığ'ın Keban ilçesine bağlı Arslankaşı köyü sakinleri 19 yıl boyunca namazı yanlış yöne dönerek kıldı. Camisi'nin kıblesinin yanlış olduğu 19 yıl sonra fark edildi.

Keban Müftüsü Abdulhamid Pehlivan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Arslankaşı köylülerinin, 1990 yılında inşaatına başlanan ve 1995 yılında yapımı tamamlanan Nuri Baba Camisi'nin kıblesinin yanlış olabileceğiyle ilgili kuşkularını müftülüğe ilettiklerini söyledi.

ŞÜPHE ETMEKTE HAKLI ÇIKTILAR

Görevli personelle köye gittiklerini anlatan Pehlivan, "Kıblenin belli bir saati var, takvimlerde de yazar. O saatte güneşe doğru kıble ortaya çıkar. Biz de geldik burada belirli yerlere çöp diktik ve kıbleyi bulduk. Şüpheli olanlar gerçekten de haklıymış" diye konuştu.

NAMAZLARDA SIKINTI YAŞANMAZ

Bu durumun camide kılınan namazlara sıkıntı yaratmayacağını belirten Pehlivan, "Yaklaşık 45 derecelik bir açıyla kıbleye yanlış durulduğu, göğsün kıbleden başka bir yöne dönmediği ve işin içerisinde kasıt olmadığı için kılınan namazlara zarar gelmez" dedi.

19 YIL SONRA PUSULADA GÖRÜNCE FARK ETTİK

Arslankaşı köyü eski muhtarlarından Fethi Demir de yönün yanlış belirlendiğine dair sürekli şüphesinin olduğunu ancak bunu 19 yıl sonra fark ettiklerini dile getirerek, ''Pusulayı getirdim. Baktık ki biraz çarpık duruyoruz. Mihrabımız duvara sabitti, onun için bir şey yapamadık. Daha sonra müftü efendiye söylediler. Müftü efendi de geldi, kıbleyi tam tespit etti'' şeklinde konuştu.
Demir, kıble tesbit edildikten sonra camiyi yıkmadan içerisinde düzenleme yaptıklarını ve mihrabı doğru yöne çevirdiklerini aktardı.
 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler