1920'lerdeki Zulüm 2000'lerde Hortladı

1920'lerdeki Zulüm 2000'lerde Hortladı

Cumhuriyet’in kurulması ile Müslüman halkın değerlerine savaş açan Kemalist Rejim Camileri ahırlara çevirmiş ve Müslüman halka kan kusturmuştu.

Kemalist Rejimin bu tutumunu Müslüman halk unutmamış ve nesiller boyu bu zulmü dilden dile aktarmıştı.

Bu ülkede Kemalist Rejim’den hem Müslüman ve hem de Kürt olduğu için iki kez zulüm gören Müslüman Kürt halkı, 2000’li yıllarda hiçte yabancısı olmadığı bir zulme şahitlik edecekti.

Diyarbakır’ın Silvan ilçesine bağlı Yolaç (Susa) köyü camii, 1992 yılında mürted örgütün saldırısına uğramış ve saldırıda 10 kişi şehid edilmişti. Olaydan sonra köyden sürülen şehid yakınları yerine korucu aileler yerleştirilmiş ve adeta köyde ikinci bir terör estirilmişti.

Akıllara durgunluk veren ve bu kadar da olmaz dedirten olay ise köydeki korucuların Camiiye reva gördükleri saygısızlık idi. Zira Camii ahıra çevrilmiş ve hayvan barınağı olarak kullanılagelinmiş.

Eğer bu olay başka bir yerde başka bir topluma reva görülseydi belki de yer yerinden oynayacaktı. Ancak zulme uğrayanlar mazlumlar ve hele hele Kürtler olunca kimse onları duymaz ve kimse onları duyurmaz.

Bir tarafta mürted örgüt diğer tarafta ise zalim devlet. İki ateş ortasında kalan mazlum ve mustazaf Müslüman halk…

“Sakın Allah’ı, zalimlerin yaptıklarından habersiz sanma; Ancak Allah onları (cezalandırmayı), korkudan gözlerin dışarı fırlayacağı bir güne erteliyor.” (İbrahim, 42) diyor ve bu zulmü Müslümanlara reva görenleri Allah’a havale ediyoruz. (susaningulleri.biz)

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.