2 bin 500 engelli kardeşimize eğitim veriyoruz

2 bin 500 engelli kardeşimize eğitim veriyoruz

Adıyaman İl Müftülüğü’ne bağlı Abdullah Bin Ümmü Mektum Görme Engelliler Kur’an Kursu’nu ziyaret eden Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Türkiye geneli 2 bin 500 engellinin Kur’an kurslarında eğitim aldığını söyledi.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Adıyaman Diyanet Gençlik Merkezi ile Abdullah Bin Ümmü Mektum Görme Engelliler Kur’an Kursu’nu ziyaret etti.

İlk olarak, Adıyaman’da gençliğe yönelik hizmetlerin yürütüldüğü Adıyaman Diyanet Gençlik Merkezi’ni ziyaret eden Erbaş, buradaki gençlerle sohbet etti.

Erbaş, gençlere çok okumalarını tavsiye ederek, “Sizlerden ümitvarız. Bu hizmetler sizin daha nitelikli, kaliteli insan olmanıza katkı sağlayacak. Bunun için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Sabah, gece demiyoruz, erken, geç demiyoruz koşturuyoruz. Sizler için yollardayız. Biz de öyle sevap alacağız. Eğer Cenab-ı Hak bizden razı olursa esas o zaman kazanmış olacağız” dedi.

Gençlere namazlarını ihmal etmemelerini söyleyen Erbaş, “Rabbimiz buyuruyor ki, ‘Ben insanları da cinleri de ancak ve ancak bana ibadet etsinler diye yarattım.’ İşte bu bilinci kazanacağız. Dünyada yüz sene yaşasak ama Allah'ı tanımadıktan sonra, onun yolundan gitmedikten sonra… Ama bu dünyada Allah için ne yaparsak, birbirimiz, kardeşlerimiz, milletimiz için ne yaparsak onlar bizim yanımıza kar kalacak.” diye konuştu.

Erbaş, gençlere hangi üniversiteyi kazanırlarsa kazansınlar öncelikli olarak iyi bir insan, iyi bir arkadaş ve Allah’ın sevdiği kullar olmak için gayret etmelerini tavsiye etti.

Erbaş, gençlerle hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra Adıyaman Valisi Aykut Pekmez, İl Müftüsü Mehmet Taşcı ile birlikte Abdullah Bin Ümmü Mektum Görme Engelliler Kur’an Kursu’na geçti.

Burada görme engellilerle bir süre sohbet eden Erbaş,  “Engelli kardeşlerimizin ilimden istifade edebilmesi için Diyanet İşleri Başkanlığı olarak gerekli ortamları hazırlamaya çalışıyoruz. Türkiye genelinde şu an itibarıyla 2 bin 500 kadar sizin gibi kardeşimiz bu eğitimi alıyor. Braille alfabesi ile sizlerin okuyabileceği Kur'an-ı Kerim, temel dini bilgiler kitap ve materyallerini hazırlamaya çalıştık.” dedi.

Erbaş, engellilere eğitim veren Kur’an kursu öğreticilerinin özel eğitimler aldığını ifade ederek, “Bu hocalarınız Braille alfabesi konusunda eğitim aldılar. İşitme, zihinsel ve bedensel engelli kardeşlerimiz var. Toplamda 2 bin 500 engelli kardeşimize Kur'an kurslarında hizmet vermeye çalışıyoruz.” diye konuştu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler