20 ülkeden 226 kişilik tekstil alım heyeti Bursa'da

20 ülkeden 226 kişilik tekstil alım heyeti Bursa'da

Bursa Ticaret ve Sanayi Odasının Ur-Ge projesi kapsamında kente gelen 226 iş adamı, Bursalı firmaların ürünlerini yakından inceleyerek yeni işbirliklerinin yollarını arıyor.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Ur-Ge projesi kapsamında başta Rusya, Fas, İran ve Belarus olmak üzere 226 yabancı alıcı, giysilik kumaş sektöründe faaliyet gösteren Bursalı firmaların ürünlerini yakından inceleyerek yeni işbirliklerinin yollarını arıyor.

Pazar gününe kadar Merinos AKKM'de devam edecek organizasyonda Bursalı firmalar, ürünlerini yabancı alım heyetlerinin beğenisine sunarak gerçekleştirecekleri yeni iş bağlantılarıyla ihracatlarını artırmanın yollarını arayacak.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan BTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İsmail Kuş, Ur-Ge projeleri kapsamında tekstil sektöründe 3'üncü kez alım heyeti organizasyonu düzenlediklerini söyledi.

Kuş, "Bugün de dünyanın farklı ülkelerinden önemli alıcıları yine üyelerimizle buluşturuyoruz. Türkiye'nin ikinci büyük ihracatçı kenti olan kentimizin ihracatı yılın ilk 4 ayında yaklaşık yüzde 14 artış gösterdi. Bursa'mızın ihracatta yakaladığı bu başarının çıtasını her geçen gün artırmak için stratejik çalışmalar yürütmeye devam ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Ticari Safari Projesi kapsamında bugüne kadar 80’i aşkın ülkeden 10 bin yabancı alıcıyı Bursalı firmalarla işbirliği masasında buluşturduklarını aktaran Kuş, "Ur-Ge projelerimiz ile de bir yılda 7 ayrı alım heyeti organizasyonu düzenledik. Geçtiğimiz ay Gıda Ur-Ge projemiz kapsamında düzenlediğimiz organizasyonumuzda doğru alıcıları Bursa'ya getirerek sektöre önemli bir hareketlilik kazandırdık. Firmalarımıza ürünlerini doğrudan pazarlama fırsatı sunduğumuz bu organizasyonlar için sadece referandumun ardından 30'u aşkın ülkeden yaklaşık bin alıcıyı üyelerimizle bir araya getirdik. Bu organizasyonlarda yapılan her dört iş görüşmesinin biri siparişle sonuçlandı." şeklinde konuştu. (Mustafa Bikeç-İLKHA)












 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.