Kızıltepe'de 200 bin TL değerinde ziynet eşyası çalınan mağdur aile olayın çözülmesini istiyor

Kızıltepe'de 200 bin TL değerinde ziynet eşyası çalınan mağdur aile olayın çözülmesini istiyor

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde girdikleri evden 200 bin TL değerinde ziynet eşyası ve bir miktar para çalan 2 kadın şüphelinin serbest bırakılması, mağdur ailenin tepkisine neden oldu.

Olay, 11 Mayıs 2020 tarihinde Mardin’in Kızıltepe ilçesi Koçhisar Mahallesi Dicle Sokak’taki 2 nolu evde meydana geldi. İddiaya göre, eve güpegündüz giren iki kadın, 200 bin TL değerinde ziynet eşyası ve bir miktar para çalarak kayıplara karıştı.

Olayla ilgili polis ekipleri tarafından başlatılan incelemeler neticesinde güvenlik kameralarına da yansıyan şüpheli iki kadın tespit edildi.

Ekipler tarafından düzenlenen operasyonla şüpheliler yakalanarak gözaltına alındı. Emniyette yapılan işlemlerinde kadınların çok sayıda hırsızlık kayıtlarının da bulunduğu belirlendi.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheliler, olayı inkâr edince serbest bırakıldılar.

Birçok ailenin mağdur olduğu hırsızlık olayında kayıp altın ve paralar ise halen bulunmazken mağdur aileler yetkilere seslenerek olayın çözülmesini istiyor.

İLKHA muhabirine konuşan ev sahibi Meryem Ertaş, kendileriyle beraber akrabalarının da mağdur olduğunu ve hatta bu olay yüzünden kardeşinin eşiyle boşanma noktasına geldiğini söyledi.

Ertaş, “Ramazan ayında evimizi boyamıştık. Mayıs ayının 11’inde küçük oğlumu uyutmak ve evi temizlemek için annemlere götürdüm. Benden hemen sonra diğer çocuklarım da kapıyı çekip peşimden geldiler. Yaklaşık 10 dakika sonra eve geri döndüm ve iki kadın çingene ile karşılaştım.  Biri dış kapının önünde diğeri benim iç kapının önündeydi. Ben de onlara ‘ne arıyorsunuz’ dedim, onlar da ‘yazma satmaya geldik’ diye cevap verdiler. Çok telaşlıydılar, biri hiç konuşmuyordu. Sonra koşarak kaçıp gittiler. Evi boyattığımız için kasanın anahtarı kaybolmasın diye cüzdanıma koymuştum. Cüzdanımı da kapının girişindeki çekmeceye bırakmıştım. Kadınların kaçmasından yarım veya bir saat sonra kasanın anahtarının cüzdanımın içinde değil yanında olduğunu gördüm. Cüzdanımdaki paranın olmadığını fark ettim. Kasayı açınca da hiçbir şeyin olmadığını, o kadınların evi soyduğunu anladım.” dedi.

Evinin kasasında bulunan para ve altınların sadece kendisine ait olmadığını aktaran Ertaş, “Evde kasa olduğu için akrabalarım para ve altınlarını yanımıza bırakırlardı. Kardeşimin düğün altınları vardı, eşimin ruhsatlı silahı vardı, diğer akrabalarımızın parası vardı. Toplamda 200 bin TL değerinde altın ve döviz vardı. 10 bin TL para vardı. Hepsi gitti. Emanet paraydı, bizde ne yapacağımızı bilemiyoruz.” diye konuştu.  

Ertaş, son olarak yetkililere seslenerek şöyle dedi:

“Olay yeri inceleme polisleri geldi, güvenlik kamera kayıtları incelendi ve gördüğüm o kadınlar gözaltına alındı. Ama inkâr ettikleri için serbest bırakıldılar. Çalınan altın ve paraların bulunarak mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz. Bunu yetkililerden rica ediyoruz. Kaymakam Beye, Vali Beye, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya sesleniyorum: Lütfen bu olayın üstünde durun. Sadece ben değil bizimle beraber kardeşlerim ve akrabalarım da mağdur oldu. Kardeşimin yuvası dağılmak üzeredir. Bu olay çözülün artık. Çok mağduruz. Lütfen, rica ediyoruz.” 


200 bin TL değerinde ziynet eşyası çalınan mağdur aile olayın çözülmesini istiyor

200 bin TL değerinde ziynet eşyası çalınan mağdur aile olayın çözülmesini istiyor

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler