2015 Bingöl Kiğı kutlu doğum etkinliği peygamber sevdalıları

2015 Bingöl Kiğı kutlu doğum etkinliği peygamber sevdalıları

Bingöl'ün Kiğı ilçesinde Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Bingöl’ün Kiğı ilçesinde Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından düzenlenen Kutlu Doğum etkinliği Alevi vatandaşların da iştiraki ile yoğun katılımla gerçekleşti.  Programa ilçe halkının yanı sıra ilçesinin Belediye Başkanı Yılmaz Gündüz de katıldı.

Sunuculuğunu Ömer Aşkın’ının yaptığı program, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Mevlithanların okuduğu Mevlit-i Şerifle devam eden programda, Özlem Ajans ilahi sanatçılar ilahilerini seslendirdi.

Programda, Kalem Derneği Başkanı İbrahim Dağılma ile ilahiyatçı Sadullah Arpa birer konuşma yaptı.

Hz Muhammed’in (sav) hayatından kesitler anlatan Sadullah Arpa, “O’ndan önce gönderilen bütün Peygamberler bir köye, bir kasabaya, bir şehre, bir beldeye ve bir bölgeye gönderilmişti. Ama Allah-u Teâlâ Onu Âlemlere Rahmet ve bütün dünyaya bir önder bir kılavuz olarak gönderdi.” dedi.

Peygamberin gönderilmesinden önceki dönemde yaşanan zulümlere dikkat çeken Arpa, “Onun gönderildiği dönemde cahillik almış başını gidiyordu; kız çocukları diri diri toprağa gömülüyordu. Zengin fakiri eziyor, adalet güçlüden yana çalışıyordu. Kadınlarımız, analarımız, kız çocuklarımız köle gibi pazarlarda satılıyordu. Peygamberimiz bu cahiliye döneminde bir asrısaadet meydana getirdi bizimde ona uymamız gerekmektedir.” diye konuştu.

Hz Muhammed’in neyi sevmişse kendilerinin de o şeyleri sevmesi gerektiğini vurgulayan Arpa, “Peygamber Efendimiz her şeyi severdi; İnsanlığı severdi, hayvanları severdi, ağaçları severdi ama en çokta Allah’a ibadet etmeyi severdi, O’na kul olmayı severdi. Bizim de O’nun yaptığı, sevdiği şeyleri sevmemiz gerekir ve O’nu seveni de sevmemiz gerekmektedir.” ifadelerini kullandı.

Daha sonra bir konuşma yapan İbrahim Dağılma, “Peygamber efendimizin bize getirdiği öğretileri hayatımıza tatbik ederek, ancak ona layık bir ümmet oluruz.” dedi.

Dağılma, “Allah’ı sevmenin ölçüsü seviyesi âlemlerin sultanı ve âlemlere rahmet olarak gönderilen Muhammed Mustafa (sav) sevmekten, ona tabi olmaktan, onun sözlerine kulak vermekten, onun buyurduğu gibi ve onun istediği gibi hareket etmekten geçiyor.” şeklinde konuştu.

Program, yapılan duayla sona erdi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler