2015 Bursa kutlu doğum etkinliği peygamber sevdalıları video

2015 Bursa kutlu doğum etkinliği peygamber sevdalıları video

Peygamber Sevdalıları Platformu Bursa Koordinatörlüğü tarafından Bursa merkezde yapılan kutlu doğum programı büyük bir coşkuya sahne oldu.

Yaptığı kitlesel Kutlu Doğum programlarıyla ismi özdeşleşen Peygamber Sevdalıları Platformu Bursa Koordinatörlüğü tarafından Bursa merkez Gökdere Meydan’ında yapılan kutlu doğum programı büyük bir coşkuya sahne oldu.

‘Eşsiz Önder Hz. Muhammed’ temasıyla Türkiye genelinde yapılan programlarının bir diğer adresi Bursa’nın merkez Osmangazi ilçesinde Gökdere Meydanı oldu.  Daha önce birçok siyasi partinin miting yaptığı yer olan Bursa Gökdere Meydanı tarihinde ilk defa Kutlu Doğum programı için tahsis edildi.

3 ayrı arama noktasının kurulduğu ve giriş kapılarında gül suyunun ikram edildiği programa saatler öncesinden gelen Bursalılar, kılınan öğle namazının ardından yerlerini alarak programın başlamasını bekledi.

Saat 14.00’te İlahiyatçı Bekir Çakmak'ın  Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program Grup İkra mevlithanlarının okuduğu Mevlid-i Şerifle devam etti.

Daha sonra Özlem Ajans sanatçılarından Bilal Dalkılıç ve Yakup Kazak’ın seslendirdiği ilahi ve marşlar eşliğinde getirilen tekbirler ve okunan salâvatlarla programda heyecan adeta doruğa çıktı.

Coşkunun hiç eksik olmadığı programda eğitimci Adnan Alınç açılış konuşmasını yaptı.

Peygamber Sevdalıları Platformu’nun kuruluş amacını ve faaliyetlerini anlatan Alınç, Platformun Türkiye genelinde geçtiğimiz yıl 300’den fazla kutlu doğum etkinliği düzenlediğini hatırlatarak, bu yıl ise sayının köy, kasaba il ve ilçeler de olmak üzere 400’den fazla kutlu doğum etkinliği gerçekletileceklerini ifade etti.

Peygamber Efendimiz’in (s.a.v) hayatından kesitler sunan Alınç, hayatın her alanında Hazreti Muhammed'e (sav) uymanın gerekliliğinden söz etti.  Alınç, “Evladımız dünyaya geldiği zaman kulağına ezan ve kameti okuma sünnetinden tutun da vefat edip de mezara defnedilene kadar hayatındaki tüm konularda Allah Resulü’nü (s.a.v) örnek almak, O’na tabi olmak Allah’ı sevdiğimizin delili ve Allah’ın bizi sevmesinin yegâne şartıdır.”dedi.

Soğuk havaya rağmen kimsenin yerinden ayrılmadığı program tekrar Özlem Ajans sanatçılarının seslendirdiği ilahilerle devam etti.

Sık sık getirilen tekbirlerle devam eden programda, okunan ilahiler sonrası günün anlam ve önemine binaen bir konuşma yapan Molla Beşir Şimşek, Hz. Peygamber’in (s.a.v)  en güzel örnek olarak gönderildiğini kaydetti.

“İnsanlığın Resulullah’a tabi olmadan kurtulması mümkün değildir”

Hz. Peygamber (sav)  ile ilgili ayet ve hadislerden örnekler veren Şimşek, “Bu ayet ve hadislerden biz şunu anlıyoruz. Hiçbir zaman insanlık Resulullah’a tabi olmadan Peygamberleri tanımadan, onların yolunu takip etmeden, onların sünnetlerini hayatlarında, ailesinin içerisinde toplumunda yaşamadan karanlıklardan fitne ve fesatlardan, cehaletlerden hayâsızlıklardan kurtulması mümkün değildir.” dedi.

“Resulullah’ın önderliğini bırakan insanlığın düştüğü ızdırabı bir görün”

İnsanlığın kendi hayatlarından ferdi ve ailevi İslami değerleri çıkardığı için memleketin ve İslam coğrafyasının içine düştüğü kötü durumdan bahseden Şimşek, “Resulullah’ın önderliğini bırakıp ‘şu veya bu’ rehberlerin, sahte önderlerin, hain liderlerin arkasına takılan insanlığın düştüğü ızdırabı bir görün. İnsanlığın düştüğü hali görün, perişanlığı görün değerli Müslümanlar.” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından küçük kızlardan oluşan ilahi grubu söyledikleri ilahilerle büyük beğeni topladı.

Coşkunun hiç azalmadığı program Grup İkra sanatçılarından Nurullah Aslım’ın seslendirdiği ilahilerle devam etti.

"Salâvat kampanyası" kapsamında okunan salâvatlar açıklandı

Bursa'daki Kutlu Doğum etkinliğinde salâvat kampanyası sonuçları açıklanarak teslim edildi. Bursa’da bir milyar 220 milyon Salâvat-ı Şerif okunduğu ilan edildi.

Buna göre Bursa'da bir milyar 220 milyon Salâvat-ı Şerif, 1 milyon 452 Ya-Sin'i şerif, 100 Kelime-i tevhid 52 hatmi şerif, 100 binlerce muhtelif süreler okunduğu açıklandı. Salâvat kampanyasına katkı sunanlara, teşekkür edildi.

Program daha sonra Molla Mahmut Aytekin’in yaptığı duayla sona erdi.İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.