2016 Ağrı Hamur Yukarı Gözlüce köyü kutlu doğum etkinliği foto peygamber sevdalıları

2016 Ağrı Hamur Yukarı Gözlüce köyü kutlu doğum etkinliği foto peygamber sevdalıları

Ağrı’nın Hamur ilçesine bağlı Yukarı Gözlüce köyünde Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Ağrı’nın Hamur ilçesine bağlı Yukarı Gözlüce (Mendelîx)  köyünde Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.   

Program Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından mevlithanların okudukları Mevlid-i Şerif ile devam etti. Bir birinden güzel ilahiler seslendiren küçük çocuklara halkın da iştirak ettiği görüldü.

Sık sık salavatların getirildiği program, Peygamber Sevdalıları Doğu ve Karadeniz Koordinatörü Mehmet Ali Ortaç’ın konuşması ile devam etti.

“İslam ümmetinin tüm fertleri kardeştir”

Hz Muhammed’in hayatından kesitler anlatarak İslam kardeşliğinin, ümmetinin birliğinin önemine dikkat çeken Ortaç, şunları söyledi:

“Bizler Hz Muhammed’e uyarsak hiç şüphesiz hem dünyamız hem de ahiretimiz güzel olacaktır. Allah yeryüzünde yaşayanları kardeş kılmıştır. İslam ümmetinin tüm fertleri kardeştir ve bizler bu inançla birbirimize yaklaşmalıyız. Ümmet, aynı ülkede yaşayan aynı dilli konuşan aynı ırktan olanlara denmez. Hz Muhammed’e getirdiği mesaja inan ve O’nun sünnetine sahip çıkanlara İslam ümmeti denir.” dedi.

“Müslüman kardeşlerimize karşı kin ve öfke taşımayalım”

Ortaç konuşmasının devamında, “Hep birlikte Kur’an’a, Allah’ın ipine sıkı sıkıya sarılalım. Müslüman kardeşlerimize karşı kin ve öfke taşımayalım. Tefrikalardan arınıp vahdette buluşalım. Bunu başarabildiğimiz zaman İslam ümmeti içinde bulunduğu bu kötü durumdan kurtulacaktır.” dedi.

Program Molla Abdulbari Durmaz’ın yaptığı duayla son buldu. (İLKHA) 













HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler