2016 Dicle Durabeyli köyü kutlu doğum etkinliği video foto peygamber sevdalıları

2016 Dicle Durabeyli köyü kutlu doğum etkinliği video foto peygamber sevdalıları

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Diyarbakır’ın Dicle ilçesine bağlı Durabeyli köyünde "Vahdet ve Kardeşlik Rehberi Hz Muhammed " temalı Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Halkın yoğun katılımıyla gerçekleşen etkinlikte vahdet ve kardeşliğe vurgu yapıldı.

Kadın, erkek, yaşlı ve çocuk demeden tüm köy halkı ve çevre köy sakinleri, ellerinde tevhit bayrakları, salâvat ve tekbirler eşliğinde etkinliğin yapılacağı alana geldiler.

Etkinlik öncesi programa katılanlara yemek ikramı yapıldı.

Etkinlik saat 13.00’da Hafız Abdullah Gürbüz’ün Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Kürtçe mevlidin okunduğu etkinlik, Grup Mızgin’in seslendirdiği ilahilerle devam etti. Seslendirilen ilahilere katılımcılar ellerindeki tevhit bayraklarıyla nakaratlara düğün halkası oluşturarak eşlik etti.

“Peygamber bütün ırkları kardeş yaptı”

İbrahim Kaya’nın açılış konuşmasını yaptığı etkinlikte, günün anşam ve önemine ilişkin Molla Münir Şanlı bir konuşma yaptı.

Şanlı konuşmasında, Hz. Peygamberin  gerektiği yerde fakirlere yardımcı olduğunu,  gerektiği yerde ise savaş meydanlarında komutanlık yaptığını belirterek, hayatından kesitler sundu.

Vahdet ve kardeşliğe vurgu yapan Şanlı konuşmasına şöyle devam etti:  “Peygamberimiz bütün ırkları bir araya getirdi. Muhacir ve Ensar arasında kardeşliği tesis etti. Renkleri ve dilleri farklı olan insanları bir arada kardeşçe yaşamalarını sağladı. Zengin ile fakiri siyah ile beyazı köle ile eşrafı bir araya getirdi.” dedi

Peygamberin üstün bir edeb  ve hayâya sahip olduğuna dikkat çeken Şanlı, onun çok hayâlı ve iffetli olduğunu belirterek, cömertlik konusunda ise kendisinden bir şey istendiği vakit katiyen hayır demediğini söyledi.

“Kardeşliğimizi onun sünneti etrafında pekiştirmemiz lazım”

Peygamber Sevdalıları Platformu Kız İlahi Grubunun Kürtçe ve Türkçe seslendirdiği ilahi ve ezgiler ile devam eden etkinlikte Kürtçe konuşma yapan Molla Mehmet Sekan Gündüz ise   bütün âlemin Peygamberin elçiliğini tasdik etiğinin altını çizerek, “Peygamber  kıyamet günü ümmetine şefaat edecektir. Bütün alem onun şefaatine muhtaçtır. Bizler kardeşliğimizi Peygamberin sünneti etrafında pekiştirmemiz lazım. Bugün onun sünnetinden uzak durduğumuzdan dolayı bizler bu hale düştük.” ifadelerini kullandı.

Hem dünya hem de ahiret saadeti için Müslümanların Peygamberin sünnetine sarılması gerektiğini vurgulayan Gündüz, bütün insanların Peygamberin getirdiği dine,  sünnetine ve şefaatine muhtaç olduğuna dikkat çekti.

Etkinlik Resul Can’ın yaptığı dua ile sona erdi.

İLKHA















































HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler