2016 Elazığ Guleman Alacakaya kutlu doğum etkinliği foto peygamber sevdalıları

2016 Elazığ Guleman Alacakaya kutlu doğum etkinliği foto peygamber sevdalıları

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından, Elazığ’ın Alacakaya (Guleman) ilçesinde Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından, Alacakaya’da "Vahdet ve Kardeşlik Rehberi Hz Muhammed” temasıyla Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi. Etkinlikte bir konuşma yapan Mustafa Apaydın, İslam’da ötekileştirmenin değil vahdet ve kardeşliğin olduğunu belirtti.

Ömer Uçan Hoca’nın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan etkinlikte Yeni İhya-Der Alacakaya Temsilcisi Mehmet Esen selamlama konuşması yaptı. Ardından mevlithanlar tarafından Mevlid-i Şerif okundu.

Etkinlikte bir konuşma yapan Mustafa Apaydın Hoca, İslam öncesi Mekke’nin durumundan kesitler aktararak Hz Muhammed’in insanları ihya etmeye geldiğini belirtti. Kabileler halinde yaşan Mekke’de her türlü melanetin yaşandığını belirten Apaydın, “Bir yanda zenginler ve güçlüler, diğer tarafta fakirler ve yetimler var. Her türlü melanetin olduğu bir toplum. Hz Muhammed (sav) o güne kadar o topluma insani olarak hizmet etmişken şimdi o toplumu ihya etmeye geldi. Nedir görevi? Kendi elleriyle yaptıkları putlara tapan insanları ‘La ilahe illallah’ davasına çağırdı. Yani onları var eden, rızıklarını gönderen Allah’a çağırdı. Bir olmaya, kardeş olmaya çağırdı.” dedi.

“Hz Muhammed yürekleri yakan acıları bitirmiştir”

O günkü Medine toplumunun da Mekke’den geri kalmadığını belirten Apaydın, Medinelilerin hicrete çok sevindiklerini belirterek, “Hz Muhammed’in (sav) hicret edeceğini duyan Medineliler iki sebepten ötürü çok sevinmişlerdi. Biri Hz Muhammed’e olan aşkları, diğeri de O’nun yürekleri yakan acıları bitirmesiydi. Yürekleri yakan acıları bitiren Hz Muhammed, Evs ve Hazrec kabilesinin acılarını, aralarında akan kanı durdurmuşu.” diye belirtti.

“İslam’da ötekileştirme yoktur vahdet vardır”

Hz Muhammed’in davasının tevhid olduğunu ve tüm müminlerin kardeş olduğunu belirten Apaydın son olarak, “Hz Muhammed’in vahdet anlayışını aramıza koyacağız. Allah bizi kardeş kılmış. Hz Muhammed’in öğretisi ‘Arap’ın Acem’e, Acem’in Arap’a üstünlüğü yoktur.’ Allah’u Teâlâ buyuruyor ‘Diller, renkler, ırklar benim nişanelerimdir.’ Dolayısıyla ötekileştirme İslam’da yoktur, vahdet vardır, kardeşlik vardır. Kürt de Türk de Laz da Çerkez de Allah ve Resulüne iman etmiştir ve kardeştir. Paylaşamadığımız hiçbir şey yoktur. Müminler kardeş ise biz bu kardeşliğe sahip çıkmalıyız.” dedi.

Düzenlenen etkinlik İrfan Bektaş Hoca’nın yaptığı dua ile sona erdi. (İLKHA)























HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.