2016 Erciş kutlu doğum etkinliği video foto peygamber sevdalıları

2016 Erciş kutlu doğum etkinliği video foto peygamber sevdalıları

Peygamber Sevdalıları Platformu, Van'ın Erciş ilçesinde 'Vahdet ve Kardeşlik Rehberi Hazreti Muhammed (sav) temalı etkinlik düzenlendi.

Peygamber Sevdalıları Platformu'nca Van'ın Erciş ilçesinde 'Vahdet ve Kardeşlik Rehberi Hazreti Muhammed (sav) temalı düzenlenen etkinlikte Hz. Muhammed'in gelişiyle tüm şirk düzenlerin yıkıldığına dikkat çekildi.

Erciş Şehir Stadyumunda düzenlenen etkinlik Molla Ekrem İlciboğa Hoca’nın Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Ardından Özlem Ajans sanatçılarından Bilal Güler ve Yakup Kazak birbirinden güzel ilahiler seslendirdi. Program mevlithanların Mevlid-i Şerif'i okumaları ile devam etti.

Etkinliğe konuşmacı olarak katılan Mehmet Ali Ortaç Hz. Muhammed'in peygamberliğinden önce Mekke'de ve dünyada karanlık bir çağın yaşandığını söyledi. Ortaç, "İnsanların gönlünde, evlerinde, köylerinde, şehirlerinde ve ülkelerinde huzur kalmamıştı. Güçlü olanlar zayıf olanları eziyordu, erkekler kadınları eziyordu. Çocukları diri diri gömüyorlardı. Zenginler fakirlerin alın terini emeğini sömürüyordu. İşte böyle karanlığa gömülmüş hayâsızlığın, ahlaksızlığın ve düşmanlığın hat safhaya ulaştığı bir karanlığı yaşıyordu. Dünya, karanlığa çökmüştü. Mekke'nin üzerindeki karanlığın altında 'aleyhiselatu vesselam' bunalıyordu. Bunun üzerin O, Hira mağarasına inzivaya çekilmeye başlamıştı. Allah O'nu, müşrik düzeni ve o kâfir sistemi yıkmak için Mekke’ye gönderdi." dedi.

Ortaç, "O çaresizlere,  gariplere,  kölelere ve kimsesizlere umut oldu, şan oldu, özgürlük oldu. Kadınlara izzet oldu, iffeti getirdi, namus ve vefayı getirdi. Sadakati, sıla-i rahimi ve merhameti getirdi. Komşulara karşı iyiliği ve merhameti getirdi ve yavaş yavaş o karanlıklar dağıldı. insanlar, köleler ve kadınlar İslam ile Hz. Muhammed’in davası ile hak ettikleri değere kavuştular aziz oldular.” şeklinde konuştu.

Ortaç'ın konuşmasının ardından küçük bir kızın okuduğu şiir büyük beğeni topladı.

Programın sonuna doğru İhya Tiyatro Grubu'nun sergilediği Hz. Bilal ve Hz Ebuzer’in  arasındaki kırgınlıktan sonra nasıl bir kardeşlik ortaya koyduklarını anlatan tiyatro, katılımcılara duygulu anlar yaşattı.

Program Molla Erkan Gök hocanın okuduğu duanın ardından sona erdi.

İLKHA























HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler