2016 Hazro kutlu doğum etkinliği foto peygamber sevdalıları

2016 Hazro kutlu doğum etkinliği foto peygamber sevdalıları

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Hazro’da Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Peygamber Sevdalıları Platformu Diyarbakır’ın Hazro İlçesinde Kutlu Doğum etkinliği düzenledi.

Cuma Namazının kılınmasının  ardından   düzenlenen etkinliğe birçok ilçe sakini katıldı.

Program Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program, Özlem Ajans sanatçılarından Özcan Atsat’ın seslendirdiği ilahilerle devam etti.

Daha sonra Silvan Grubu tarafından mevlid-i şerif okundu. 

Program Molla Münir Şanlı Hoca’nın yaptığı  konuşmayla devam etti.

Şanlı Hoca konuşmasında, ‘’ Resulullah Allah’ın mesajını yaymak için İslam’a davet ederken, bir çok  devlet  O’na düşman oldu. Ama Resulullah geri adım atmadı ve korkmadı. Ve  ‘Yeter ki Rabbim benden razı olsun’ dedi. Peygamberimiz eğer gözü dünya malında olsaydı, müşriklerin ona sunduğu şartları kabul ederdi. Ama Resulullah, bunlara karşı dedi ki, ‘Eğer siz güneşi sağ elime, ayı da sol elime verseniz, ben davamdan vazgeçmem. Ben yüce Rabbimin emrini Allah’ın kullarına yetiştireceğim. Başıma ne gelirse gelsin, buna katlanacağım. Peygamber Efendimiz tevhid ve kardeşlik dinini butün dünyaya yaymayı başardı.” İfadelerini kullandı.

O dönemde Allah’a iman eden Müslümanların, Resulullahı malları ve canları pahasına yalnız bırakmadığını belirten Şanlı Hoca, “ Biz Peygamberimizi daha çok sevmeliyiz. Biz ona minnettarız, eğer bizler Resulullahın yolunda olmasaydık, eğer onu tanımasaydık, biz de bugün bazı insanlar gibi ineklere veya putlara tapıyor olacaktık. Elhamdulillah bizler Resulullahı tanıdık, O’nun dinini öğrendik ve O şimdi hayatımızdadır. Şimdi biz Resulullahı hayatımızdan çıkarırsak hayatımızın ne anlamı kalır. Eğer bizler abdesti, namazı, ölümü ahiret inancını, İnsanlara karşı şefkati çıkarırsak, hayatımızda vahşetten başka ne kalır?’’ dedi.

Ümmü Gülsüm adlı kız çocuğunun seslendirdiği ilahinin ardından Program Molla Muzaffer Karavil Hoca tarafından yapılan duayla son buldu.

İLKHA

















HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler