2016 Hollanda kutlu doğum etkinliği foto peygamber sevdalıları

2016 Hollanda kutlu doğum etkinliği foto peygamber sevdalıları

Avrupa Peygamber Sevdalıları İnisiyatifi tarafından Hollanda’nın Lahey şehrinde Kutlu Doğum etkinliği gerçekleştirildi.

Hollanda’nın Lahey (Den Haag) şehrinde Avrupa Peygamber Sevdalıları İnisiyatifi, Uluslar Arası Yardım Kuruluşu IHO-Ebrar ve Den Haag Hicret Camii tarafından yoğun bir katılımla Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Hicret Camii İmamı Mücahit Haksever Hoca’nın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, Hicret, Susa ve Kevser ilahi gruplarının seslendirdiği ilahi, ezgi ve Türkçe-Kürtçe Mevlid-i Şerif ile devam etti.

“Rasulullah (sav)’in gelişiyle o ayrılık, nifak ve kavga yerini kardeşliğe bıraktı”

Hicret Camii İmamı ve Avrupa İslam Âlimleri Birliği Başkan Yardımcısı Mücahit Haksever bir konuşma yaptı.

Hz Muhammed'in getirmiş olduğu vahiy ile yüzyıllar boyunca bir araya gelemeyen, birbirilerinin kanlarını döken, birbirilerinin mallarına göz diken o insanların o vahiy ile kardeş olduklarını söyleyen Haksever, “Hz Muhammed’in getirmiş olduğu vahiyde şu vardır; Biz sizi bir erkekten bir dişiden yarattık. Sizler ırk ırk, dil dil, renk renksiniz ama hepinizi boyayan Allah’tır. Sizin yüzünüze bu rengi veren, yüzünüze o rengi çalan Allah’tır buyuruyor. Rasulullah (sav)’in gelişiyle o ayrılık, nifak ve kavga yerini kardeşliğe bıraktı. Çünkü İslam kardeşlik dinidir.” dedi.

“İnsanları bir araya getirecek sevda Muhammedi Sevdadır”

Bu kardeşliğe her zamankinden daha muhtaç olduklarını belirten Haksever, “Evs ve Hazreç kabileleri gibi birbirilerinin kanlarını döken bugünkü Müslümanlar, Ensar ve Muhacir arasındaki kardeşliğe muhtaçtırlar. İşte bunu tesis etmek için Avrupa’da ve Türkiye’de Peygamber Sevdalıları Platformu bunun harcının Muhammedi Sevda olduğunun bilincine vardıklarından dolayı şu organizeler tertip ediliyor. Çünkü biliyoruz ki bu insanları bir araya getirecek sevda Muhammedi Sevdadır.” şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından ilahi grupları Türkçe, Kürtçe ve Zazaca, Hz Muhammed (sav) üzerine bestelenen ilahi ve ezgileri seslendirdi.

Hicret Camii küçük Kız İlahi Grubu tarafından seslendirilen ilahiler de ilgiyle dinlendi.

“Yeni din arayan kendinden önce yeni din uyduranlar gibi rezil olur”

Belçika’dan programa konuşmacı olarak katılan M. Fatih Demirtaş, alemlere rahmet olarak gönderilen Hz Muhammed’in getirmiş olduğu dinin eksiksiz ve tam olduğunu söyleyerek, “Her kim kendisine başka bir din ararsa o da kendinden önce yeni din uyduranlar gibi rezil olur. Allah ve resulünün dini paktır şüphe götürmeyecek kadar açıktır tertemizdir, leke düşürülemez. Kimse Allah ve Resulünün mesajlarını kendi art niyetli emellerine vesile edemez. Kimse O’nun adına kimseyi öldüremez, insanları boğazlayamaz, Müslümanlığı kendi tekeline alamaz, Müslümanları tekfir edemez, Müslümanları kendine düşman edemez. Çünkü Müslümanlar kardeştir ve bu çerçeveden bakılırsa yeryüzündeki bunca zulüm ve haksızlık yok olacaktır.” diye konuştu.

Avrupa’da yozlaşan Müslüman gençlik sahnelendi

Hicret Tiyatro Grubu tarafından, günümüz Avrupa’da büyüyen gençlerin duyarsız ailelerin etkisiyle nasıl yozlaştıklarını sahneleyen tiyatro gösterimi yapıldı. Trajikomik bir üslupla sahnelenen oyun duygulu anların yaşanmasına neden oldu.

Program, Hüseyin Demir Hoca’nın kapanış duasıyla sona erdi.

İLKHA







































HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.