2016 Sason Derince köyü kutlu doğum etkinliği video foto peygamber sevdalıları

2016 Sason Derince köyü kutlu doğum etkinliği video foto peygamber sevdalıları

Batman Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Batman’ın Sason ilçesine bağlı Derince köyünde halkı yoğun katılımıyla Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Peygamber Sevdalıları Platformun Batman Koordinatörlüğüne bağlı Köy Mezra ve Beldelerle Dayanışma Derneğinin (Köy-Der) organizesinde, köy ve beldelerde ‘Vahdet ve Kardeşlik Rehberi Hz. Muhammed (sav)’ temalı düzenlenen Kutlu Doğum programları devam ediyor.

Köy-Der tarafından Batman’ın Sason ilçesine bağlı Derince (Kaxkik) Köyünde gerçekleştirilen Kutlu Doğum etkinliği köy sakinlerinin katılımıyla gerçekleşti.

Şenol Aksoy’un sunuculuğunu yaptığı etkinlik, Hafız Fatih Uzun Hoca’nın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Daha sonra Köy-Der Rehber Mevlit Grubunun okuduğu mevlid-i şerifin ve ardından  Rehber İlahi Grubu tarafından ilahiler seslendirilmesiyle devam etti.

Programda Köy-Der Başkanı Murat Güneş bir konuşma yaptı. Güneş, konuşmasında Peygamberimizin hayatından kesitler aktararak, Peygamber Sevdalısı olmak için herkesin Peygamber Efendimizi iyi tanıması ve hayatını öğrenmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Peygamber (sav) denilince insanın aklına sadece büyük bir zat gelmemesi gerektiğini belirten Güneş, “Bir çoğumuz çocuklarımıza Muhammed ismini veriyoruz. Bazen çocuklarımıza Peygamberin ve anne-babasının adını öğretiyoruz.  Ancak sadece onun ismini ezberlemek ve anne babasının ismini ezberlemekle yetinilmemelidir. Eğer biz çocuklarımıza gerçek bir miras ve kurtuluş sebebi bırakmak istiyorsak Peygamberin davasını anlatmalıyız. Peygamberin mücadelesini ezberletmeliyiz. Çocuklarımıza onun gibi yaşamayı ve amel etmeyi öğrenmeliyiz.” dedi.

Allah-u Teâlâ’nın Hz. Muhammed’i hidayet için gönderdiğini ifade eden Güneş, “Hz. Muhammed (sav) insanları karanlıktan nura çıkarmak ve bizim üzerimize ahrette şahit olması için gönderildi. Hz. Muhammed’in (sav) hayatını öğrenip ve çocuklarımızn hayatını onun gibi şekillendirmemiz gerekiyor. Eğer inandığımız gibi yaşamasak, yaşadığımız gibi inanmak zorunda kalacağız. Biz bu zamanda değerlerimize inanıyoruz ve o değerler bize ilaç haline geliyor. Bizim inancımız, itikadımız ve imanımız bellidir. İnancımız, itikadımız ve imanımız Hz. Muhammed’dir(sav). Eğer çocuklarımıza Muhammed isminin hakkını vermek istiyorsak o zaman Muhammed gibi yaşamak lazımdır. Muhammed (sav) gibi hayatımızı sürdürmek lazımdır. Hz. Muhammed’i (sav) okuyalım bilelim ki gerçek manada Peygamberimizi tanıyalım.” şeklinde konuştu.

Programın sonunda Şenol Aksoy tarafından okunan şiir ve Rehber İlahi Grubunun seslendirdikleri ilahiler, katılımcılara duygulu ve coşkulu anlar yaşattı.

İlahilerin ardından Sason Rahmet Pınarı Derneği tarafından Derince İlkokulunda düzenlenen şiir, hadis yarışmasında  dereceye giren öğrencilere, Sason Rahmet Pınarı Derneği Başkanı Fikret Avcı tarafından çeşitli hediyeler verildi.

Hediyelerin verilmesinin ardından Köy-Der Yönetim Kurul Üyesi Ahmet Gürceğiz’in yaptığı dua ve dağıtılan ikramlar ile Kutlu Doğum etkinliği son buldu.

İLKHA























HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.