2016 Yalova kutlu doğum etkinliği video foto peygamber sevdalıları

2016 Yalova kutlu doğum etkinliği video foto peygamber sevdalıları

Peygamber Sevdalıları Platformu Yalova Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen Kutlu Doğum etkinliğinde yapılan konuşmalarda yaşanan sorunların Hz. Muhammed’i (sav) gereği gibi tanıyamamaktan kaynaklandığı vurgulandı.

Peygamber Sevdalıları Platformu Yalova Koordinatörlüğü tarafından Yalova Eski Kapalı Spor Salonun’da Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Etkinliğe, Yalova Belediye Başkan Yardımcısı Adil Ürekli, HÜDA PAR Yalova İl Başkanı Yavuz Bayrak, Memur Sen ve Eğitim Bir Sen İl başkanı Uğur Hakan Tan, Yalova Gönül Der başkanı Ömer Anlayışlı, Anadolu Gençlik Başkanı Mustafa Özen, MÜSİAD üyelerinden Cevdet Yıldırım ve Bilim ve Sanayi İl Müdürü İbrahim Çiçek katıldı.

Etkinliğin yapıldığı salonun girişinde programı izlemeye halka kırmızı gül dağıtıldı.

Etkinlik Mesut Biçim Hoca’nın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayıp, Mevlid-i Şerif’in okunmasıyla devam etti.

Grup Şüheda sanatçıları tarafından okunan ilahilerle devam programda açılış konuşmasını eğitimci Adnan Alınç yaptı.

Peygamber Sevdalıları Platoformu’nun çıkış amacını ve faaliyetlerini anlatan Alınç, Türkiye genelinde geçtiğimiz yıl 300’den fazla Kutlu Doğum etkinliği yaptıklarını hatırlatarak bu yıl ise köy, kasaba il ve ilçeler olmak üzere yine birçok  noktada Kutlu Doğum etkinliği gerçekleştireceklerini belirtti.

Daha sonra günün anlam ve önemine binaen bir konuşma yapan Araştırmacı-Yazar Mehmet Ali Gönül  ise günümde yaşanan bunca sıkıntının kaynağının Peygamber Efendimizi (sav) gereği gibi tanıyamamak olduğuna işaret etti.

Gönül, “Eğer O’nu (sav) yeterince tanıyabilseydik, O’nun öğretilerini, getirmiş olduğu vahyi hayatımıza uygulayabilecek kabiliyetler gösterebilseydik, biz yuvamızı bugün şer bir yuva, çocuklarımızı yaramaz çocuklar, eşlerimizi yuvasına sahip çıkmayan eşler olarak şikayet edebilir miydik?” diye sordu.

Yapılan konuşmanın ardından küçük kızlardan oluşan ilahi grubu söyledikleri ilahilerle büyük beğeni topladı.

Program, Grup Şüheda sanatçılarının okuduğu ilahilerden sonra Hasan Şenol Hoca’nın yaptığı duayla sona erdi.

İLKHA

























HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler