2017 Ağrı Taşlıçay kutlu doğum etkinliği

2017 Ağrı Taşlıçay kutlu doğum etkinliği

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Ağrı’nın Taşlıçay ilçesinde Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Ağrı’nın Taşlıçay ilçesinde “Hak ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed (sav)” temasıyla Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Belediye Düğün Salonu’nda düzenlenen ve sunuculuğunu Emrullah Kaya’nın yaptığı etkinlik, Mehmet Nur Padir’in Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Gurup Vahdet ilahi ses sanatçılarının seslendirdiği ilahi ve ezgilerle devam eden etkinlikte, küçük mevlithanları tarafından mevlit okundu.

Günün anlam ve önemine binaen konuşan Şaban Gökan, Hz. Muhammed (sav) gelişiyle hak, adalet, özgürlük ve eşitliğin geldiğini belirterek, “Onun gelişiyle kardeşlik geldi. Onun gelişiyle temel insan hakları geldi. Allah, onun adaletiyle, onun getirmiş olduğu eşsiz nizam ile kardeşi kardeş yaptı. Fakir ile zengini, güçlü ile güçsüzü, ensar ile muhaciri, zenci ile beyazı, farklı ırk ve mezhepte olanları kardeş yaptı. Onun getirdiği adalet ile kulla kulluk son bularak, Allah’a kul olundu. Allah’ın nizamını yeryüzünde en güzel bir şekilde tesis etti.” dedi.

Asrısaadetten ve Hz Muhammed'in adaletinden kesitler sunan Gökan, bir topluma refah ve huzur yoksa adalet unsurlarıyla hüküm edilmiyorsa, hak ve adalet insanlar mahrum ise bunu tek sebebi o toplumun idarecileri, yöneticileri, sevk ve idaresini yapanlar, haktan ve adaletten uzak olmalarından kaynaklandığını belirterek, şunları söyledi:

“Nitekim Hz. Peygamber, Mekke ve Medine’yi, o İslam devletinin temelini hak ve adalet üzerine atmıştır. Eğer bir yerde hak yoksa adalet asla tesis edilemez. Bu gün toplumumuz içerisinde hak ve adalet yoksa bizler ilahi nizamdan uzağız. Nitekim Peygamberin o eşsiz adaleti Mekke’nin sokaklarına, caddelerine, evlerine, hanelerine ve toplumlarına nakış nakış işlemişti. Sahabeler onun adaletinden öyle bir ders almışlardı ki, gittikleri her yere onun hak ve adaletiyle insanları idare ediyorlardı.”

Gökan, Hz Muhammed'in herkese eşit bir adalet sağladığını, hiç kimseye farklı bir muamelede bulunmadığını dile getirerek, bu gün toplum olarak, insanlık olarak Hz. Muhammed'in hak ve adaletine çok muhtaç olduklarını ifade etti.

Gökan, “Eğer, bu gün toplumumuzda hak ve adaletten bahsetmekten çekiniyorsak, toplumumuzun içerisinde sınıflaşmış ve katmerleşmiş bir zulüm varsa, Allah’ın insana vermiş olduğu temel hak ve hürriyetlerden toplumumuz mahrumsa, toplumda çocuklar büyüklerine karşı saygısızlık yapıyorsa, çocuklar, anne ve babalarının kadrini bilmiyorsa, toplumda kadınlara bin 400 yıl öncede olduğu gibi bir meta olarak bakılıyorsa, bunun sebebi hak ve adaletin toplumumuzda gerçek manasıyla uygulanmıyor olmasındandır.” diye konuştu.

İLKHA























Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler