2017 Antalya kutlu doğum etkinliği video foto

2017 Antalya kutlu doğum etkinliği video foto

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Antalya’da "Hak ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed (s.a.v)" temalı Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Peygamber Sevdalıları Platformuna derneklerden Umut-Der Antalya’da Kutlu Doğum etkinliği düzenledi. Kepez Ramazan Şenlikleri Meydanı'nda gerçekleştirilen etkinlik saat 14.00’de başladı.

İlahiyatçı Önay Boz'un Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, okunan mevlit ile devam etti. Etkinlikte, Umut İlahi Grubu ve Umut Kız Grubu ilahi ve ezgiler seslendirdi.

Umut-Der Başkanı Osman Yıldırım etkinlikte bir selamlama konuşması yaptı. Yıldırım, Bugün insanlara Hz. Peygamberin vizyonunu iyi anlatmamız gerekiyor. Evet, Peygamberimiz ibadetler ve İslam’ın yaşanması hususunda taviz vermiyordu. O’nun için, Hak ve Adalet Rehberi diyoruz. Bir bakalım Hz Peygamberin ve sahabelerin dönemine, o dönemde Kur’an’dan getirilen hak ve adalet nasıldı, bugün nasıl? Bizler sadece Kutlu Doğum etkinliklerinde değil her zaman ve her yerde onun vizyonunu ve misyonunu anlatmakla mükellefiz.‘’ dedi.

Açılış konuşmasının ardından programa konuşmacı olarak katılan Yusuf Tutak,  günün anlam ve önemine binaen bir konuşma yaptı. Tutak, Platform tarafından belirlenen "Hak ve Adalet Rehberi Hz Muhammed (s.a.v)" temasını anlattı.

Hz Peygamber’in nereye giderse gitsin Hakkı ve Adaleti sağladığını ve bunun peşini bırakmadığı belirten Tutak "Bir gün Hz Peygamber yanında torunu Hz Hasan ile beraber oturuyorlar. Hz Hasan daha 2 yaşında ve sadaka olarak getirilen hurmalardan bir tanesini ağzına atıyor. Bunun üzerine Hz Peygamber 'Hasan at onu ağzından o sana helal değil, sadaka malı sana hela değil at onu' diyor ama Hz Hasan atmıyor. Bunun üzerine parmağını ağzına sokup o helal olmayan lokmayı çıkartıp atıyor. Henüz çocuk iken ona helali, haramı, adaleti, neyin doğru, neyin yanlış olduğunu anlatıyor" dedi.

Program yapılan dua ile sona erdi.

İLKHA













Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.