2017 Avusturya Innsbruck kutlu doğum etkinliği

2017 Avusturya Innsbruck kutlu doğum etkinliği

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Avusturya’nın Innsbruck şehrinde kutlu doğum etkinliği düzenlendi.

Peygamber Sevdalıları Platformu Avusturya Koordinatörlüğü ve Saidi Nursi Camisi tarafından Innsbruck şehrinde, “Hak ve Adalet Peygamberi Hz Muhammed (s.a.v)” temalı Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Sunuculuğunu Siraceddin Sunca’nın yapmış olduğu program, Abdurrahman Çelik’in Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Okunan Kur’an-ı Kerim’in ardından Said’i Nursi Cemiyeti Başkanı Ali Zengin, katılımcılara teşekkür ederek, “Sizler bu hafta sonunu ailenizle, gezerek zaman geçireceğinize Peygamberimizi anma adına bu programa katıldınız. Programa katılan ve emeği geçen herkesten Allah razı olsun.” dedi.

Selamlama konuşmasının ardından, Rehber İlahi Grubu Sanatçıları Türkçe, Kürtçe İlahi ve Ezgiler seslendirdi. Akabinde Türkçe ve Kürtçe Mevlidi Şerifler okundu.

Okunan Mevlidi Şeriflerin ardından, Said’i Nursi Camii Kız ilahi Grubu ezberledikleri Hadis-i Şerifleri resimlerle görselleştirerek yapmış oldukları sunumla salondakileri mutlu etti. Kız ilahi Grubunun seslendirdiği ilahilerin ardından, Kasım Tufan’ın okuduğu ‘’Ya Muhammed’’ adlı şiir esnasında salondakilere duygulu anlar yaşattı.

Programa konuşmacı olarak katılan Avrupa Alimler Birliği üyesi İlahiyatçı Yahya Abay günün anlam ve önemine binaen bir konuşma yaptı.

Programda Kutlu Doğum Siyer Sınavı’nda dereceye giren yarışmacılardan Harun Çelik, Recep Abay ve Ahmet, Abdullah Subay’a hediyeleri verildi.

Etkinlik, Saidi Nursi Camii İmamı Mehmet Nasir Abay’ın okuduğu dua ile sona erdi.

Öte yandan, Avrupa Yetim-Der ve Said Nursi Camisi Kutlu Doğum etkinliğinin düzenlediği salonun girişinde kermes açtı.

İLKHA





















Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler