2017 Batman Balpınar Beldesi kutlu doğum etkinliği video foto

2017 Batman Balpınar Beldesi kutlu doğum etkinliği video foto

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Batman'ın Balpınar Beldesi'nde düzenlenen Kutlu Doğum etkinliği bayram havasında gerçekleşti.

Peygamber Sevdalıları Platformuna üye derneklerden Köy Mezra ve Beldelerle Dayanışma Derneği (Köy-Der) organizasyonunda, Batman'a bağlı köy ve beldelerde düzenlenen Kutlu Doğum programları sürüyor.

Köy-Der tarafından Batman merkeze bağlı Balpınar (Girêsîra) Beldesi'nde "Hak ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed (sav)" temasıyla gerçekleştirilen Kutlu Doğum etkinliği köylülerin yoğun katılımıyla öğle namazından sonra yapıldı. Kadın, genç-yaşlı ve çocukların yoğun katılım gösterdiği etkinlik, adeta bayram havasında gerçekleşti.

Etkinliğe, Balpınar Beldesi eski Belediye Başkanı Hüseyin Geylani, AK Parti Belde Başkanı Necmettin Söğüt, Balpınar belde muhtarı Osman Topkan, Yeniköy Muhtarı Celaleddin Balin, belde imamları Molla Tacettin Topaloğlu, Sabri Ekmen, Zorköy İmamı Molla Hüseyin Gezer, Yeniköy İmamı Molla Veysel Kutlubey, belde ve köy sakinleri ile sakinleri katıldı.

M Ali Şimşek'in sunuculuğunu yaptığı etkinlik, belde imamı Molla Sabri Ekmen’in okuduğu Kur'an-ı Kerim ile başladı.

Ardından Köy-Der Rehber Mevlit Grubundan Fesih Tekin ve Bünyamin Yükselten’in mevlidi ile devam eden etkinlikte, mikrofonu alan Peygamber Sevdalıları Platformu Kız Çocuk İlahi Grubu ile Köy-Der İlahi Grubundan Ömer Güneş, Beheşti Yavuz ve Mehmet Şirin Oraç Hz Muhammed'i (sav) konu alan ilahi ve ezgiler seslendirdi.

Daha sonra katılımcılara hitap eden Köy-Der Yönetim Kurulu Üyesi Molla Ahmet Gürceğiz, İslam’ın güzelliğinden ve Hz. Muhammed’in şefkat ve merhametinden örnekler vererek, huzur ve güzelliklerin İslam’da ve Peygamberin yolunda olduğunu söyledi.

“Ak yüzle Allah’ın huzuruna varmak istiyorsak, Peygamberin yolundan gitmeliyiz”

Allah’tan bu mevlitleri kardeşliğe, birlik ve beraberliğe vesile kılmasını temenni eden Gürceğiz, “Bu etkinliklerin tüm insanların özgürlüğüne sebep olmasını diliyorum. Allah’u Teâlâ, insanların yolunu şaşırmamaları için ve gerçek manada Allah’a kulluk yapmaları için her devirde Peygamberler göndermiştir. Muhakkak Peygamberin hayatında bizler için çok güzel numune ve örnekler vardır. Ak yüz ve başı dik bir şekilde Allah’ın huzuruna varmak istiyorsak, Allah’ın cemalini görmek istiyorsak Allah’ı çokça zikretmeli ve Peygamberin yolundan gitmeliyiz.” dedi.

“Peygamberi sevmeli, hayatını anlamalı ve O’nun yolunu takip etmeliyiz”

Müslümanların Hz Muhammed'in hayatından dersler çıkarması gerektiğini ifade eden Gürceğiz, “Peygamberi sevmeli, hayatını anlamalı ve O’nun yolunu takip etmeliyiz. Bizler O’nu tanımadıkça O’nu sevemeyiz, O’nu sevmedikçe de O’nun yolunu takip etmemiz mümkün değil. O’nun yolunu sürdürmediğimiz takdirde cehalet, delalet içinde olup, günahlar içinde boğulacağız. O yüzden bizlerde görevimizi yerine getirip, ak yüzle Allah’ın huzuruna çıkmak için Peygamberimizi iyi tanımalı, sevmeli ve yolundan gitmeliyiz. Allah O’nu bizlere rehber ve önder olarak göndermiştir. Mademki öyledir, bizlerin O’nu iyice tanımamız gerekir.” diye konuştu.

Konuşmanın ardından ilahilerin seslendirildiği etkinlik, Sağ-Çev Çocuk Kreşinde eğitim gören 5 yaşındaki Azranur Çetiz’in yaptığı dua ile son buldu.

İLKHA

































Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.