2017 Batman Recepler köyü kutlu doğum etkinliği video foto

2017 Batman Recepler köyü kutlu doğum etkinliği video foto

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Batman'ın Recepler köyünde halkın yoğun katılımıyla Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Peygamber Sevdalıları Platformu Batman Koordinatörlüğüne bağlı Köy Mezra ve Beldelerle Dayanışma Derneği (Köy-Der) tarafından köy ve beldelerde "Hak ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed (sav)" temasıyla düzenlenen Kutlu Doğum programları devam ediyor.

Köy-Der tarafından Batman merkeze bağlı Recepler (Receba) köyünde gerçekleştirilen Kutlu Doğum etkinliği köylülerin yoğun katılımıyla gerçekleşti.

Mehmet Ali Şimşek'in sunuculuğunu yaptığı etkinlik, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Mevid-i şerif okunmasıyla devam eden etkinlikte ilahiler seslendirildi.

Daha sonra katılımcılara hitap eden İTTİHAD'UL ULEMA Üyesi Molla Adnan Aslan, Peygamber Sevdalıları Platformunun her yıl nisan ayında Hz. Peygamber'i hatıra getirme adına bu tür etkinlikler düzenlediğini söyledi.

Yapılan etkinliklerin insanların uyanışına vesile olması temennisinde bulunan Aslan, konuşmasında Hz. Muhammed'in hayatından kesitler sundu.

Allah'ın, insanların huzuru, kardeşliği, birlik, beraberliği ve adil bir nizam için Hz. Muhammed'i peygamber olarak gönderdiğini ifade eden Aslan, sahabelerin, Peygamberin yolundan gittikleri için asr-ı saadeti yaşayıp, aziz olduklarına dikkat çekti.

Müslümanların tıpkı ashap gibi Hz. Peygamber'i kendilerine örnek almaları gerektiğine değinen Aslan, "Allah, bütün nimetlerden daha üstün olan İslam'ı bizim payımıza düşürmüştür. Allah bizi Hz. Muhammed'in ümmetinden kılmıştır. Güzel ahlakların hepsi Peygamber'in hayatında vardı. Onun sahabeleri Allah'ı kendilerinden razı kılmışlardı. Ashabın hepsi fedakârlık, güzel ahlakı, adaleti, kahramanlık ve cesareti Peygamber'den almışlardı. Müminin Allah'ı kendinden razı etmesi gerekir." dedi.

"Peygamberimiz bir gün dahi davasından geri durmadı"

Peygamberin ahlakının Kur'an ahlakı olduğunu vurgulayan Aslan, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Peygamberimiz merhamet ve şefkat peygamberidir. Peygamberimiz hak ve adalet, edep ile takva peygamberidir. Bizler bugün onun adaletine, şefkatine ne kadar da muhtacız. Peygamberimiz bir gün dahi davasından geri durmadı. Bir mum gibi kendini insanlar için eritti."

Seslendirilen ilahilerle devam eden etkinlik, Köy-Der Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Gürceğiz'in yaptığı duanın ardından dağıtılan ikramlarla son buldu.

İLKHA

















Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.