2017 Batman Sason kutlu doğum etkinliği video foto

2017 Batman Sason kutlu doğum etkinliği video foto

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Batman’ın Sason ilçesinde düzenlenen Kutlu Doğum etkinliği büyük bir coşkuyla gerçekleşti.

Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi Rahmet Pınarı Derneği tarafından Batman’ın Sason ilçesinde yeni otogar alanında “Hak ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed (sav)” temasıyla düzenlenen Kutlu Doğum etkinliğine halk yoğun ilgi gösterdi.

Ellerinde tevhit bayraklarıyla çocuk, genç, yaşlı, kadın salâvat ve tekbirler getirerek etkinliğin yapıldığı alana gelenler Rahmet Pınarı Derneği üyeleri tarafından gül suyu ile karşılandı. Güzel görüntülerin oluştuğu etkinlikte, özellikle minik çocukların alınlarına Allah ve Muhammed yazılı bandaj bağladığı görüldü.

Etkinliğe; HÜDA PAR Batman İl Başkan Yardımcısı Cemal Çetiz, Merkez İlçe Başkan Yardımcısı Ahmet Aslangray, HÜDA PAR İlçe Başkanı Naif Seyitoğlu, AK Parti Sason İlçe Başkanı Avni Yıldırım, Âlimler ve Medreseler Birliği (İttihad'ul Ulema) üyesi Molla Abdulbari Çelik, Rahmet Pınarı Derneği Başkanı Fikret Avcı ve çok sayıda halk katıldı.

Sunuculuğunu Şenol Aksoy’un yaptığı etkinlik, saat 13.30’da Hafız Abdulhalim Çelik’in Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Özlem Ajans Sanatçılarından Mustafa Altuntop ile Mahfuz Aktekin’in seslendirdikleri ilahilerle büyük bir coşkunun yaşandığı etkinlikte, Mustafa Altuntop’un Mevlüd-i şerifi okuması sırasında duygulu anlar yaşandı.

Daha sonra etkinlik, Batman Peygamber Sevdalıları Platformu kız ilahi grubu tarafından Arapça, Türkçe ve Kürtçe seslendirilen ilahilerle devam etti.

Seslendirilen ilahilerin ardından konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen İttihad'ul Ulema üyesi Molla Abdulbari Çelik, bir konuşma yaptı. Çelik konuşmasında Peygambere iman, hürmet edenlerin, davasına yardımcı olanların, Kur’an’a tabi olanların kesinlikle kurtuluşa ereceklerini söyledi.

“Geleceğimiz Hz. Muhammed’in sünnetinde, O’nun yolunda ve ahlakındadır”

Hz. Muhammed’in (sav) adil bir Peygamber olduğunu belirten Çelik, “Peygamberimiz adaleti her yerde yaymayı ve adil olmayı bütün insanlara emir buyurdu. Şüphesiz Allah adil olmanızı istiyor. Allah bütün insanlara, fakirlere, fukaralara, yetimlere iyilikte bulunmamızı emrediyor. Allah akrabalarımıza karşı rahmet ve şefkat kar olmamızı emrediyor. Yine Allah kötülükten, azgınlıktan, zulümden, fuhuşattan, münkerattan kendimizi alı koymamızı istiyor.” dedi.

Allah için adaleti ayakta tutmak gerektiğine işaret eden Çelik, konuşmasını şöyle sürdürdü: “İnsanların dertleriyle dertlenen Mü’min insanlarla beraber olmamız lazım. Memleketimize hırsızlar girdi, ahlakımızı, çocuklarımızı, kızlarımızı, inancımızı, camilerimizi ve imanımızı çaldılar. Bizleri adalete götürecek olan dindar nesildir. Çocuklarımızın geleceklerini hırsızlara, arsızlara bırakmayalım. Geleceğimiz Hz. Muhammed Mustafa’nın (sav) sünnetinde, O’nun yolunda ve ahlakındadır.”

Konuşmanın ardından etkinlik, Rahmet Pınarı Derneği bünyesinde eğitim gören kız çocuklarının seslendirdiğini ilahiler ve okunan şiirlerle bir kez daha devam etti.

Konuşmanın ardından Özlem Ajans Sanatçılarından Mustafa Altuntop ile Mahfuz Aktekin sahneye çıkarak ilahiler seslendirdi. İttihad'ul Ulema üyesi Molla Abdulbari Çelik’in yaptığı dua ile etkinlik son buldu.

İLKHA





























Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.