2017 Bursa Gemlik kutlu doğum etkinliği foto

2017 Bursa Gemlik kutlu doğum etkinliği foto

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Bursa'nın Gemlik ilçesinde Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Bursa'nın Gemlik ilçesinde "Hak ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed (sav)" temasıyla Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Gemlik Belediyesi Sosyal Yaşam meydanında düzenlenen program, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayıp Mevlid-i Şerif okunmasıyla devam etti. Daha sonra Hz Muhammed için bestelenen ilahi ve ezgiler seslendirildi.

Programın açılış konuşmasını Peygamber Sevdalıları Platformu Bursa İl Koordinatörü Cemil Genç yaptı. Peygamber Sevdalıları Platformu hakkında bilgiler veren Genç, Peygamber Sevdalılarının amacının Hz. Muhammed'i (sav) topluma tanıtmak olduğunu vurguladı.

Hz Muhammed'in örnek alınması durumunda dünya ve ahirette huzura ve mutluluğa erişileceğini ifade eden Genç, "Toplumumuz Hz. Muhammed (sav)'i tanıdığımız zaman, O'nu seveceğiz, yaşantısını örnek alacağız. Yaşantısını örnek aldığımız zaman mutlu ve huzurlu olacağız ve Allah'a yaklaşacağız. Peygamber (sav)'e olan sevgimiz bizi Allah'a yaklaştıracak. Eğer Peygamber efendimizi örnek alırsak iki cihanımızda inşallah huzura ve mutluluğa erişecektir. Bizlerde Hz. Peygamber'i tanıtmak için çeşitli etkinlikler yapıyoruz. Bunların başında Kutlu Doğum etkinliği geliyor. Türkiye'nin dört bir tarafında etkinlikler düzenledik, düzenliyoruz.  Toplumun tüm kesimleri ancak Hz. Muhammed (sav)'in şemsiyesi altında bir araya gelir. Hz. Peygamber bu toplumun harcıdır." dedi.

"Hz. Muhammed'siz ne hak ne de adalet var"

Programa konuşmacı olarak katılan İsa Güvendik, Hz Muhammed'in hayatından kesitler sunarak, Peygamberin örnek ve adil yönünü anlattı.

Güvendik, "Bin 400 yıl geriye gidersek, kim derdi ki 'Mekke'de kimsesiz, kimsenin sahip çıkmadığı, herkesin hor gördüğü bir Peygamber gelecekti de aradan bin 400 yıl geçince herkes O'nu anacaktı?' Kim zannederdi ki Muhammed (sav) bu kadar çok sevilecek? Bugün bir buçuk milyar Müslüman âlemi O'nu seviyor, O'ndan bahsediyor. Bin 400 yıldan beri seni anlatmaktan yorulmadık. Seni anlatmaktan da bıkmadık. Seni anlata anlata da bitiremedik. Herkes şunu söylüyor; sen yoksan ne dünyada ne de ahirette kurtuluş ve huzur yok. Hz. Muhammed (sav) varsa adalet var. Eğer hak istiyorsak Hz. Muhammed (sav) varsa hak vardır, sen yoksan haksızlık var. Sensiz ne hak ne de adalet var." ifadelerini kullandı.

Peygamber Efendimizin özlendiğini söyleyen Güvendik, "Hak ve adalet rehberi olan efendimiz Hz. Muhammed (sav), hakkı ve adaleti ortaya koyan, herkese hakkını veren, dostlarına, arkadaşlarına, ailesine, ibadet ve kulluğun hakkını veren Peygamber. Bin 400 yıl oldu hâlâ O'nu seviyoruz, hâlâ O'nu istiyoruz ve hâlâ O'nu özlüyoruz. Hz. Muhammed'siz bir dünya da düşünmüyoruz. Çünkü O'nsuz dünya ve ahiretimiz olmaz." şeklinde konuştu.   

Program, Güvendik'in konuşmasının ardından kız çocuklarının Peygamber Efendimiz için seslendirdiği ilahilerle devam etti. 

Program yapılan dua ile sona erdi.

İLKHA































Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.