2017 Diyarbakır Çarıklı kutlu doğum etkinliği video foto

2017 Diyarbakır Çarıklı kutlu doğum etkinliği video foto

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Diyarbakır'ın Sur ilçesine bağlı Çarıklı köyünde Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Sur’a bağlı Çarıklı (Fabrika) köyünde “Hak ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed (sav)” temalı Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Etkinlik, Cami İmamı Yakup Kısrak’ın okuduğu Kur’an-ı Kerim’le başladı. Kızıltepe İlahi Grubunun okuduğu Mevlid-i Şerif’le devam etti.

Remzi Esmer ve Kızıltepe İlahi Grubunun seslendirdiği ilahi ve ezgilerle devam eden etkinlikte İttihad’ul Ulema üyesi Molla Osman Tayfur, Hz Muhammed’in adaleti yeryüzüne tesis etmek için gönderildiğini söyledi.

Peygamberlerin gönderiliş amaçlarından birinin de adaleti tesis etmek olduğunu ifade eden Tayfur, “İnsan, Allah’ın yolundan yüz çevirirse ve batıl yola saparsa sonu hüsran olur. Allah, zulmü ortadan kaldırmak ve yerine adaleti tesis etmek için Peygamberler yollamıştır. O, Peygamberlerle nizamı göndermiştir. Peygamberler hak ve adaleti hâkim kılmak için malını ve canını bu yolda seferber etmişlerdir. Bazıları muhacir, bazıları şehit olmuştur. Bazıları da zulmün saltanatını yıkmışlardır. Sonra muhakkak ki adaleti tesis etmişler ve insanları o şekilde idare etmişlerdir.” dedi.

Tayfur konuşmasının devamında şunları kaydetti:  “Kim başka yola saparsa ve başkasını kendine önder edinirse hakikate zulüm etmiş olur. Batıl yola sapmış olan da etrafındakilere zulüm etmiş olur. Bugün baktığımız zaman özgürlük, hürriyet, insan hakları adına meydana çıkanlar dünyayı tarumar ettiler. Bugün Ortadoğu’da,  o toprakları kan gölüne çevirenler, hak ve adalet adına meydana çıkanlardır. İnsan haklarından bahseden devletler, bugün bütün coğrafyamızı kan gölüne çevirmişler. Bu da şunu gösteriyor; insan ne kadar iyi niyetle yola çıksa da eğer rehberi Hz. Muhammed değilse sonu zulümdür. Hakk’a ulaşmak ve kendi aramızda hâkim kılmak için Hz Muhammed’in etrafında birleşip onu kendimize rehber edinmeliyiz. Eğer onun etrafında birleşmezsek zalim oluruz. Çünkü Allah Kur-an-ı Kerim’de, ‘Kim Allah’ın sınırları dışına çıkarsa o zalimdir.’ buyurmuştur.”

“Allah’ın yolundan sapan biri, hakikate ve kendine zulmetmiştir.” diyen Tayfur, “Birisi zalim ise adaleti de getiremez. Bunun için Gayri İslami batıl felsefe ve ideolojiler tek tek zalimdir. Bunlar insanların arasında zalimler yetiştiriyor. Bu batılı felsefeler batıl ideolojiler kendi dünyasını da karartıyor. Bunun için adil olan Allah’tır. Peygamberi Hz. Muhammed’dir. Hak ve adalet Allah Resulünün sünnetidir.” şeklinde konuştu.

Adaletin tesisi için herkesin mücadele etmesi gerektiğini belirten Tayfur, “Şunu iyi bilmeliyiz batıl yollar, sosyalizm görüşler, materyalizm, kapitalizm görüşler adaleti aramızda tesis edemez. Çünkü bunlar bizzat kendileri zalim rejimlerdir. Zalimler bunlarla zulümlerini sürdürmüşlerdir. Fakat İslam Allah’ın dinidir. Allah, hepimizin hakkını orada muhafaza etmiştir. Biz de bu din üzere Hz. Muhammed’in yolunda yürüyelim. Hakkımızı isteyelim ve zalimlere karşı mücadele edelim. İnşallah adalet bir daha bu topraklara hâkim olur. İki dünyada da kurtuluş için, onurlu ve şerefli bir hayat için hak ve adaleti hâkim kılmak için dinimize dönmeliyiz. Bu topraklarda da hak ve adaletin sesini yükseltmek için Hz. Muhammed rehberliğinde bu yolda yürümemiz lazım.” ifadelerini kullandı.

Etkinlik, Abdurrahman Aslan’ın yaptığı dua ile sona erdi.

İLKHA

































Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler