2017 Diyarbakır Çermik Yukarı Şeyhler köyü kutlu doğum etkinliği

2017 Diyarbakır Çermik Yukarı Şeyhler köyü kutlu doğum etkinliği

Diyarbakır’ın Çermik ilçesine bağlı Yukarı Şeyhler köyünde "Hak ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed (sav)" temasıyla Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Peygamber Sevdalıları Platformuna bağlı Çermik Köprü-Der tarafından Yukarı Şeyhler köyünde "Hak ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed (sav)" temalı Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi. Etkinliğe katılan vatandaşlar ellerinde tevhit bayraklarıyla sık sık salâvat ve tekbirler getirdi.

Ersin Aslan ve Rıdvan Kahraman’ın seslendirdiği ilahi ve ezgilerle katılımcılar coşku dolu anlar yaşadı. Etkinlikte küçük kızların okuduğu ilahi ve ezgiler katılımcılardan büyük beğeni topladı.

Köy meydanında düzenlenen etkinliğe civar köylerdeki vatandaşların yanı sıra HÜDA PAR Çermik İlçe Başkanı Seyfettin Yiğit katıldı.

Sunuculuğunu Yusuf Balpetek’in yaptığı etkinlik Harun Avcı’nın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Akabinde Ersin Aslan Mevlid-i Şerifi okudu.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan köy muhtarı Bayram Demir, Kutlu Doğum etkinliği düzenlemenin kendileri için şeref olduğunu belirtti.

“Bir yerde Resullah’ın sevgisi varsa orada huzur vardır”

Etkinlikte bir konuşma yapan Ergani Kardeş-Der Başkanı Hasan Haksever, Hz Muhammed’in (sav) senenin sadece bir gününde değil, her zaman anılması gerektiğini belirtti.

Hz Muhammed’in (sav) Peygamberliğinden önce Arabistan’da zulüm ve haksızlıkların yaşandığını belirten Haksever, ”Resulullah’tan önce Arabistan’ın haline bakınız. Dünyada o zaman belki Araplar kadar cahil, vahşileşmiş bir kavim bulunmuyordu. Niye? Çünkü orada iman yoktu, İslam yoktu. Resulullah’ın gelmesiyle Arabistan’a bir huzur geliyor. Adalet ve hak geliyor. Çünkü başta Hz. Muhammed hak ve adaleti Mekke’de uyguluyor. Eğer bir evde bir köyde bir şehirde Resulullah’ın sevgisi, sünneti varsa o evde huzur vardır. O köyde huzur vardır. Adalet bir yerde hak varsa orada İslam vardır. Huzur vardır. Saadet devri diyoruz. Niye saadet diyoruz? Çünkü adalet vardır.” ifadelerini kullandı.

Etkinlik Seyfullah Bayram’ın yaptığı dua ile son buldu.

İLKHA

























HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler