2017 Diyarbakır Kulp kutlu doğum etkinliği video foto

2017 Diyarbakır Kulp kutlu doğum etkinliği video foto

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde “Hak ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed (sav)” temalı kutlu doğum etkinliği düzenlendi.

Diyarbakır’ın Kulp (Pasur) ilçesinde Hak ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed (sav)” temalı düzenlenen Kutlu Doğum etkinliğinde konuşan M. Ali Altun, yeryüzünde adaletin hâkim olmamasından dolayı kan ve gözyaşının aktığını ifade ederek, insanlığın kıyamete kadar Hz Muhammed’in adaletine muhtaç olduğunu belirtti.

Etkinliğe HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Şeyhmus Tanrıkulu, il Başkan Yardımcıları Metin Turan, Mehmet Emin Akyüz, Kulp İlçe Temsilcisi Abdurrahman Altındağ, Gürbüz İrşad-Der Başkanı Nihat Çam ve halk katıldı.

Özel bir konferans salonunda saat 13.00’da düzenlenen etkinlik, Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Her yaş gurubunun katılım gösterdiği etkinliğin açılış konuşmasını Mehmet Sekan Gündüz yaptı.

Gündüz, “Peygamberi seven onun sünnetine tabi olsun. Biz bunu yaparsak Allah bizim günahlarımızı affeder, aramıza huzuru, kardeşliği, birliği ve özgürlüğü getirir. Biz davalardan Hz. Muhammed’in davasını seçtik. Muhammed (a.s.) davasından başka diğer davaların hepsi batıldır. Biz de akli selim ve gönülden Muhammed (a.s.) yolunu seçmişiz. Allah bizi onun sünnetinden ayırmasın.” dedi.

Özlem Ajans sanatçılarından Derviş Madsor, Mehmet Gündüz, Beheşti Yavuz’un sahne aldığı etkinlikte, ilahi ve ezgiler seslendirildi. Ardından  Mevlidi Şerifin okunduğu etkinlikte duygulu anlar yaşandı.

Mevlidin okunmasının ardından etkinliğe konuşmacı olarak katılan Mehmet Ali Altun söz altı.

Yeryüzünde adaletin hâkim olmamasından dolayı kan ve gözyaşının hâkim olduğunu dile getiren Altun, insanlığın kıyamete kadar Hz Muhammed’in adaletine muhtaç olduğunu belirtti.

Hz Muhammed’in adaletsizlik yapıldığının görülmediğine dikkat çeken Altun, “Her şeyin rehberi Allah’ın resulüdür. Özgürlüğün, kurtuluşun, hidayetin, muhabbetin, kardeşliğin, hak ve adaletin rehberi şüphesiz Peygamber Efendimizdir. O’nun davası, yolu, ahlakı, ticareti, komşuluğu adaletti. O, evde de iyi bir rehberdi. Allah’ın adaletini Peygamber Efendimiz yerine getirip dünyaya gösterdi ve bunu bize miras olarak bıraktı. Peygamber Efendimizin hayatı baştan sona adalet ile geçmiştir. O’nun adaletsizlik yaptığı görülmemiştir.” ifadelerini kullandı.

“Peygamber Efendimizi adaletine tutunalım hayatımızdan huzur ve tat alalım”

Peygamber Efendimizin adaletine tutunulması gerektiğine dikkat çeken Altun, sözlerine şöyle devam etti:

“Bugün bütün insanlık Peygamber Efendimizin adaletine, hayatına ve ahlakına muhtaçtır. Bugün Peygamber Efendimizin adaleti yeryüzünde hakim olamadığı için kadın ve çocuklar katledilmez, mazlumların feryadı olmazdı. Lazımdır ki; hepimiz Peygamber Efendimizi adaletine tutunalım hayatımızdan huzur ve tat alalım. Allah resulü peşinden adalet rehberi bıraktı. Bunlardan biri de Hz. Ömer’di. Hz. Ömer peygamber efendimizden adalet dersi almıştı. Hz. Ömer halife olduğu dönemde devlet işlerini ayrı, şahsi işlerini ayrı mumla görüyordu. İşte adalet budur.”

“Aç kurtlar insanların arasında varsa, Peygamber Efendimizin adaletin yokluğundandır”

Peygamber Efendimizin adaletinin her yerde anlatılması gerektiğini ifade eden Altun, “Bugün bu akan kan, feryat eden kadın ve çocuklar ve aç kurtlar insanların arasında varsa, Peygamber Efendimizin adaletin yokluğundandır. Bırakın kurtları, insanların kendisi kurt olmuş. Bunun için her yerde Peygamber Efendimizin adaletini anlatmalıyız. Bugün adalet adıyla halka zulüm ediliyor. Bugün adalet sarayında ‘Adalet mülkün temelidir’ yazılıdır. O saray haksızlık ve zulmün yapıldığı saraydır. Bunları hak ve hukuk adına yapıyorlar. Peygamber Efendimiz adalet peygamberiydi. Kıyamete kadar Peygamber Efendimizin adaletine muhtacız. Şimdi biz, kadın erkek Peygamber Efendimizin adaletinin hakim olması için çalışıp, okumalıyız. Bu adaleti her yerde dile getirmeliyiz. Adaletin gelmesi ile insanlık huzuru bulur.” Şeklinde konuştu.

Altun’un konuşmasının ardından erkek ve kız çocuklarının oluşturduğu Kulp Çocuk İlahi Grubu ilahi ve ezgiler seslendirdi.

Etkinlik siyer sınavında dereceye giren Mahsum Yıldız’a hediye verilmesinin ardından, Nihat Çam’ın okuduğu dua ile son buldu. Etkinlikte katılımcılara ikramlarda da bulunuldu.

İLKHA













































Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.