2017 Diyarbakır Yenişehir Belediyesi kutlu doğum etkinliği foto

2017 Diyarbakır Yenişehir Belediyesi kutlu doğum etkinliği foto

Diyarbakır merkez Yenişehir ilçe Belediyesi tarafından Kutlu Doğum programı gerçekleştirildi.

Yenişehir Belediyesi tarafından ‘İnsanlık insana emanet’ temasıyla Büyükşehir Belediyesi Kongre Merkezinde Kutlu Doğum programı gerçekleştirildi.

Diyarbakır Dini Yüksek İktisas Eğitim Merkezi Müdürü Fatih Çakmaktaş’ın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan etkinlik, İl Müftülüğüne bağlı İlahi Nağmeler Korosu ve ilkokul çocuklarının seslendirdiği ilahiler ile devam etti.

Daha sonra bir konuşma yapan Yenişehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdür Vekili Semra Çiftçi, Asr-ı Saadet'teki gibi huzur ve güven içinde yaşamanın yolunun Hz Muhammed'in hayatının, mesajının tahkik edilmesinden geçtiğini söyledi.

Çiftçi, "O âlemlere rahmet olarak gönderilmiş güvenilir ve emin bir peygamberdir. Tarih boyunca nice âlimler, evliyalar, mütefekkirler, şairler onun evrensel mesajını vermeye çalışmış, dilinin döndüğü kadar onu anlatmaya gayret etmiş, onun hakkında ciltler dolusu kitaplar yazmıştır." dedi.

Dünyanın her yerinde kan ve gözyaşının, her türlü kötülüğün, zulmün, ihanet ve şiddetin olduğuna değinen Çiftçi, şunları söyledi:

"Bu itibarla Peygamber Efendimizin getirdiği sevgiye, saygıya, barışa; merhamet, şefkat, birlik ve beraberliğe, insanlığa güven veren mesajlara tüm dünya her zamankinden daha fazla ihtiyaç duymaktadır. Bu etkinlikler, yüce dinimizi gençlerimize, toplumumuza ve yabancılara Müslüman olanlar ve olmayanlara en iyi şekilde tanıtılması anlatılması benimsetilmesi bakımından büyük önem arz etmektedir. İman, ibadet, ahlak, esaslarını kapsayan yüce dinimizin kurallarının uygulanabilirliğini, şekilde değil; imanla, içten ve gönülden uygulanıyor olması toplumun birliğini, beraberliğini, geleceğimizi kurtarması bakımından çok önemlidir. Toplum olarak bizler Asr-ı Saadetteki gibi huzur ve güven içinde yaşamak istiyorsak peygamber efendimizin hayatını, mesajlarını tahkik etmeli ve yaşantısını örnek almalıyız."

Etkinliğe katılan Yenişehir İlçe Müftüsü Şevket Dilmaç, Hz Muhammed’in her haliyle örnek bir kişilik teşkil ettiğini söyledi.

Dilmaç, “O, gerçekten hayatı boyunca çok büyük işler başarmıştır. Onun hayatından örnek alacağımız çok şey vardır. O, şu dünya hayatını her haliyle adeta numune olsun diye yaşamıştır. Ailenin geçimini sağlayan bir baba, bir eş, bir komşu, bir arkadaş idi. Bazen Mekkeli müşriklerin zulmüne maruz kalan bir mazlum, bazen o günkü devletlere ültimatom veren bir devlet başkanı, zaman zaman muzaffer olan bir komutandı.” şeklinde konuştu.

İLKHA























Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.