2017 Elazığ Palu kutlu doğum etkinliği video foto

2017 Elazığ Palu kutlu doğum etkinliği video foto

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Elazığ’ın Palu ilçesinde Kutlu Doğum etkinliği düzenledi.

Peygamber Sevdalıları Platformu Palu’da “Hak ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed (s.a.v)” temalı Kutlu Doğum etkinliği düzenledi.

İlçe meydanında gerçekleştirilen etkinlik saat 13.30’da başladı. Etkinliğe konuşmacı olarak katılan İlahiyatçı Zeki Dinç, Hz Muhammed’i tanıtmak gerektiğini söyledi.

Kanaat önderleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve çok sayıda vatandaşın katıldığı etkinlik Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Mevlidi Şerifin okunmasıyla devam eden programda Özlem Ajans sanatçıları Türkçe ve Zazaca ilahi ve ezgileri seslendirdi. İhya-Der eski Başkanı Mehmet Fatih Demirtaş da programda bir selamlama konuşması yaptı.

Etkinliğe konuşmacı olarak katılan İlahiyatçı Zeki Dinç, Hz Muhammed’in insanlara tanıtılması gerektiğini söyledi.

Dinç, “Bizler gece gündüz demeden Hz. Peygamberi insanlara tanıtmalıyız. Buraya gelmenin ne kadar önemli olduğunu belki bilmiyoruz. Vallahi Peygamberimizi anlamanın, onu anlatmanın, onu yaşamanın buralardan geçtiğini bilseniz her adım atıp buraya gelenlere, meleklerin dahi ne kadar rahmet okuduğunu bilseniz en önemli işlerinizi bırakıp gece gündüz Peygamberimizin tanıtıldığı bu meydanlara koşarız” diye konuştu.

“Şunu bilelim ki hak ve adalet Hz. Peygamberi tanımak ve anlamakla olur”

Hz Muhammed’in tanınmasıyla ancak kurtuluşun, adaletin ve hakkın hâkim olacağını belirten Dinç, “Biz şunu bilelim ki kurtuluş, adalet Peygamberin hayatını okumada onu anlamada onu tefekkür etmede ve onu yaşamaktadır. Eğer evlatlarımızın üniversiteyi kazanmasını Başbakan, Cumhurbaşkanı olmasını istiyorsanız inan Hz. Peygamberi tanıtmalısınız. Eğer Peygamberi tanır ve yaşarsa hakiki rehber, hakiki lider odur. Dünya makam ve mevkisinin en güzeli odur. O güzelliklerle beraber dünyanın hangi makamına gelirse gelsin hem sizler için bir rahmet hem de kendisi için bir rahmettir. Zira hiçbir insan hiçbir lider yoktur ki doğumunu kutladığımız zaman vefatına ağladığımız başka kimse yoktur” dedi.

“Önemli olan Hz. Peygamberin Hak ve Adaletini anlayarak yaşayan evlatlar yetiştirmektir”

Anne babalara önemli tavsiyesinde bulunan Dinç, “Önemli olan Hz. Peygamberin Hak ve Adaletini anlayarak evlatlar yetiştirmektir. Bugün Avrupa’nın düşmanlığı boşuna mı diyorsunuz. Bugün İslam’ın çığ gibi her tarafa yayıldığını ve yayılacağını gördükleri için kudurmuşlar, saldırıyorlar. Bugün Hristiyanlık çökmüş, sadece İslam’ın adaletinin kaldığını bildikleri için saldırıyorlar” şeklinde konuştu.

Etkinlik Şura Tiyatro Kulübünün Hz. Muhammed’in hak ve adalet anlayışı üzerine sergilediği tiyatro gösterisiyle devam etti. İhya Kız ilahi grubunun seslendirdiği ilahilerin ardından etkinlik yapılan dua ile sona erdi.

İLKHA





















Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler