2017 Gercüş Sapanlı Köyü Kutlu Doğum Etkinliği

2017 Gercüş Sapanlı Köyü Kutlu Doğum Etkinliği

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Batman'ın Gercüş ilçesine bağlı Sapanlı köyünde ilk kes Kutlu Doğum etkinliği gerçekleştirildi.

Peygamber Sevdalıları Platformuna üye derneklerden Köy Mezra ve Beldelerle Dayanışma Derneği (Köy-Der) organizasyonunda, Batman'a bağlı köy ve beldelerde düzenlenen Kutlu Doğum programları sürüyor.

Köy-Der tarafından Batman'ın Gercüş ilçesine bağlı Sapanlı (Babnirê) köyünde "Hak ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed (sav)" temasıyla ilk kes gerçekleştirilen Kutlu Doğum etkinliği köylülerin yoğun katılımıyla saat 13.30'de yapıldı. Etkinlik girişinde katılan katılımcılara gül suyu ve şeker ikram edildi.

Etkinliğe, Sapanlı köy Muhtarı Kahraman Kaplan, HÜDA PAR Kayapınar Belde Başkanı Samir Özhan, HÜDA PAR Gercüş ilçe Başkan Yardımcıları Selman Irmank ile Şehmus Kızmaz, köyün ileri gelenleri, çevre köy sakinleri ve köy sakinleri katıldı.

M. Ali Şimşek'in sunuculuğunu yaptığı etkinlik, Köy-Der Başkanı Murat Güneş'in okuduğu Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Ardından Köy-Der Rehber Mevlit Grubundan Fesih Tekin, Yusuf Şengül ve Bünyamin Yükselten’in mevlidi ile devam eden etkinlikte, mikrofonu alan Özlem Ajans sanatcılarından Ömer Güneş, Nimettullah Karadeniz, Yusuf Şengül, Fesih Tekin, M. Şirin Orakçi ve Piyanist Mekki Özel Hz. Muhammed'i (sav) konu alan ilahiler seslendirdi.

Daha sonra katılımcılara hitap eden İttihad'ul Ulema üyesi Molla Şehmus Emlük, Hz. Muhammed'in güzel ahlak ve adaletinden bahsederek, tüm insanlığın onun yaşantısını örnek alması gerektiği belirtildi.

Herkesin çoban olduğunu ve kıyamet gününde çobanlıklarından sorgulanacaklarını söyleyen Emlük, “Her adam evinin reisidir. Her imam ve muhtar köyün büyükleridir. Köylerinde hak ve adaleti tesis etmelidirler. Huzur ve kardeşliği getirmeleri gerekir. Köylüler arasına ayrımcılık yapmamalıdırlar. Devletin büyüğü adil olursa Allah'ın arşının gölgesinde olacaktır. Adil Allah'ın bir sıfatıdır. Allah (cc) Peygamberden (sav) ve bizlerden adalet istemiş. Tüm iş ve amellerimizde Peygamber'i (sav) numune etmeliyiz. Allah'ın Peygamberinde güzel numuneler vardır. Adalet peygamberin bir vasfıdır. Kardeş kardeşe adaletli olmalıdır. Zülüm yapmıyoruz, kardeşlik elimizi uzatacağız. Peygamber (sav) yolundan gidersek bize getirdiği emir olan 'Müminler ancak kardeştir' uymalıyız. Herkesin bir birine adaletli olmasını istiyoruz. Birbirimize iyi ve kardeş olalım. Birbirimize zulüm yapmayalım ve kimse de bize zulüm etmesin. Üzerimize zulmü kabul etmeyelim.” dedi.

Konuşmanın ardından köy çocukları ve sanatçılar tarafından ilahilerin seslendirildiği etkinlik, Köy-Der Yönetim Kurulu Üyesi Molla Ahmet Gürceğiz'in yaptığı dua ile son buldu.

Program sonrası Kutlu Doğum Siyer Sınavında Köyden dereceye giren Sadiye Başaran, Nurcan Başaran ve Sema Başaran'a çeşitli hediyeler verildi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler