2017 Hatay İskenderun kutlu doğum etkinliği

2017 Hatay İskenderun kutlu doğum etkinliği

Hatay'ın İskenderun ilçesinde Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Hatay'ın İskenderun ilçesinde “Hak ve Adalet Rehberi Hz Muhammed (sav)” temasıyla düzenlenen Kutlu Doğum etkinliğinde, Müslümanların, İslam coğrafyalarında yaşanan zulümlere sessiz kalmaması, İslam ümmetinin yeniden dirilmesi gerektiğine dikkat çekildi.

Çay Mahallesi Cuma Pazarı miting alanında düzenlenen etkinliğe HÜDA PAR İskenderun ilçe Başkanı Şeyhmus Karaalp, İlim-Der Başkanı Halil Duvarcı, Hatay Sivil İdare Platform Sözcüsü, STK temsilcileri ile ilçe halkı katıldı.

Etkinlik çerçevesinde ilçede günler öncesinden hazırlık çalışmaları yapıldı, çalışmalar kapsamında Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından hazırlanan Hz Muhammed'in hayatını anlatan kitap her eve ulaştırılarak halk etkinliğe davet edildi.

İskenderun halkının yoğun katılım gösterdiği etkinlikte coşku dolu anlar yaşanırken, etkinlik alanına platform yetkilileri tarafından asılan ‘Anam babam sana feda olsun ya Resulullah’ ve Hz Muhammed'i konu alan ayet, hadis ve güzel sözler ile alanı dolduran kalabalığın ellerindeki tevhid bayrakları ve flamalar renkli görüntüler oluşturdu.

Sunuculuğunu Selahaddin Dölek'in yaptığı etkinlik Talip Öztürk’ün Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Sık sık tekbir ve salâvatların getirildiği etkinlik mevlithan Necip Öner, İbrahim Sabuktekin ve Emir Dölek’in Türkçe ve Kürtçe okuduğu Mevlid-i Şerif ile devam etti. Mevlid-i Şerif'in okunduğu esnada bazı katılımcıların duygulu anlar yaşadığı görüldü.

Etkinlikte, İnzar İlahi Grubu sanatçılarından Abdulbaki Kaçar, Yunus Köseoğlu ile İbrahim Çelikay ve İskenderun Kız İlahi Grubu’nun seslendirdiği ilahilere, halkın tekbir ve salavatlarla iştirak ettiği görüldü.

Selahaddin Dölek’in seslendirdiği ‘Ya Muhammed' şiiri duygu dolu anların yaşanmasına neden olurken, seslendirilen şiir esnasında kimi katılımcılar gözyaşlarına hakim olamadı.

Etkinlikte bir konuşma yapan Peygamber Sevdalıları Platformu Dönem Sözcüsü Yahya Oğraş, İslam coğrafyalarında yaşanan zulümlere dikkat çekerek, Müslümanların kesinlikle yaşanan zulümlere sessiz kalmaması, İslam ümmetinin yeniden dirilmesi ve uyanması gerektiğini söyledi.

Oğraş, “İslam ümmeti ‘oralar bizden çok uzaktır’ diye maalesef kayıtsız ve sadece yaşananlara seyirci kalıyor. Peki, bizim haksızlık karşısında ümmet olarak, ümmet bilincimiz böylemi olmalı? Yine ‘Heyhat minezille 'zillet bizden uzaktır’ diye ifade eden İmam Hüseyin’in zulme karşı göstermiş olduğu direniş böylemi olmalı? Ümmetin içinde bulunduğu bu vahim tablo, vahşet, felaketler ve acı sahneler bitmiyor ve biz ise sadece seyirci kalıyoruz.” dedi.

"Bizim evlerimiz talan edildiği zaman mı haykıracağız?" diye soran Oğraş, konuşmasına şöyle devam etti:

“Bizim evlatlarımız Akdeniz’in sularında boğulurken mi biz kalkıp direneceğiz, dünyaya haykıracağız? Zeynep’i bir feryatla Hüseyin’in kıyamı ile haykıracağız, hayır zulme ve haksızlığa karşı haykırmanın en faziletlisi kardeşlerimize ve ümmete yapılanıdır. Coğrafyamızın dört bir tarafında yapılan zulümlere karşı seyirci kalamayız. Peygamber Sevdalıları Platformu olarak bizler şuna inandık. Ümmetin yeniden dirilmesi ve uyanması lazım. İslam ümmeti imanına yeni bir format atması gerekir. Tıpkı ayetin ifadesi ile ‘Ey! İman edenler, iman edin, imanınızı gözden geçiriniz’ diyor. Allah’a, Peygambere, kitaplara iman ettiğini iddia edenler imanınız sönmüş, bağlılığınız zayıflamış ve verdiğiniz söz güçsüz kalmış. İman ettiğimiz değerleri yeniden gözden geçirmeliyiz.”

Müslümanların yaşanan bu zor dönemlerde ancak Hz. Muhammed’in hayatını örnek alarak kurtulabileceklerinin altını çizen Oğraş, “Bizler Allah’ın izniyle platform olarak dik duruşumuzla, izzetli ve onurlu direnişimizle, yüksek bir sesle tüm ümmete buradan seslenerek 'Hak ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed bugün çok daha fazla ihtiyacımız var.' diyoruz.” ifadelerini kullandı.

"Bizim dostumuz ümmettir, ABD ve Rusya bizim dostumuz olamaz" diyerek konuşmasını noktalayan Oğraş, şunları ifade etti:

“Biz O’na iman edenlerle biriz. Biz O’nun yolunun yolcuları ve varisleri olan Hz. Muhammed’in varisleri ile biriz. Gönlümüz bir, yüreğimiz bir, kıblemiz bir, kutsal değerlere iman ettiklerimiz de bir yani her şeyimizle biriz. Bizim dostumuz ümmettir. Amerika ve Rusya asla bizim dostumuz olamaz. Avrupa’nın o çirkin yüzü bizim dostumuz olamaz.”

Etkinlik yapılan dua ile son buldu.

İLKHA









































Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum