2017 Karlıova Dörtyol köyü kutlu doğum etkinliği foto

2017 Karlıova Dörtyol köyü kutlu doğum etkinliği foto

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Bingöl'ün Karlıova ilçesine bağlı Dörtyol köyünde Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Peygamber Sevdalıları Platformuna üye derneklerden Kar-Der tarafından, Karlıova'ya bağlı Dörtyol köyünde "Hak ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed (sav)" temalı Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Etkinlik, Karlıova İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden Muhsin Ünal'ın Kur'an-ı Kerim Tilaveti ile başladı. Etkinlik daha sonra okunan Mevlid-i Şerif ve seslendirilen ilahi ve ezgilerle devam etti.

Programa konuşmacı olarak katılan Tekin Yıldırak, günün anlam ve önemine binaen bir konuşma yaptı.

İslam coğrafyasında yaşanan adaletsizliklere dikkat çeken Yıldırak, insanların Hz Muhammed'in hayatına tabi olarak adaleti tesis edebileceğini söyledi. Yıldırak, “İnsanlar arasında adaletin hâkim olması için Resullulah mücadele etmiştir. Bir insan ruhsuz hayatı devam etmiyorsa, kâinatta adaletsiz olmaz. Bütün ülke savaşılarak kazanılabilir ama adalet olmadan hiçbir ülke ayakta duramaz. Çünkü adaletin olmadığı yerde huzur da olmaz. Bu yüzden adalet Peygamberi diyoruz. Resullulah’ın hayatını örnek aldığımızda dünya coğrafyasında adalet hâkim olur ve insanlar huzur içinde yaşar. Peygamberimizin hayatına baktığımızda o hiçbir zaman adaletsizlik ve ayrımcılık yapmamıştır. Kendi öz akrabasına dahi en ufak bir torpil geçmemiştir. Ama bugün kendi içimizdeki adalete baktığımızda neden ilerlemediğimizin ve gözyaşının neden eksik olmadığını çok iyi anlıyoruz.” dedi.

Etkinlik yapılan konuşmaların ardından küçük çocukların okuduğu hadisler ve Serdin Kılıç’ın yaptığı dua ile sona erdi.

İLKHA















Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.