2017 Mardin Dargeçit Yoncalı köyü kutlu doğum etkinliği video foto

2017 Mardin Dargeçit Yoncalı köyü kutlu doğum etkinliği video foto

Peygamber Sevdalıları Platformu Tarafından "Hak ve Adalet rehberi Hz. Muhammed (sav) temasıyla Yoncalı (Zivingê ) köyünde ilk defa kutlu Doğum Etkinliği düzenlendi.

Mardin'in Dargeçit ilçesine bağlı Yoncalı (Zivingê) köyünde Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından "Hak ve Adalet rehberi Hz. Muhammed (sav) temasıyla ilk defa açık alanda kutlu Doğum Etkinliği düzenlendi.

Köy meydanında yapılan etkinliğe 7’den 70’e Peygamber Sevdalısı köy halkı ve çevre köylerden büyük bir coşkuyla katılım sağlandı.

Köylerinde ilk defa Kutlu Doğum Etkinliği düzenlenmesinin heyecan ve coşkusunu yaşayan köy halkı ellerinde Tevhit bayraklarıyla salavat ve tekbirlerle alana  akın etti.

Etkinliğe HÜDA PAR Genel Başkan yardımcısı Vedat Turgut, GİK üyesi Mahmut Kılınç da katıldı . Etkinlik öncesi katılımcılara yemek ikramında bulunuldu.

Etkinlik Hüseyin Şen'in Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından Kürtçe  kısa bir açılış konuşması yapan Araştırmacı yazar  Mahmut Kılınç, Kutlu Doğum etkinliklerinin önemine vurgu yaptı.

Kılınç,"Sizin bu durumunuzu Efendimizin Medine’ye hicreti esnasında yaşanan coşkuya benzetiyorum. Hani hicret esnasında Peygamber Efendimizi karşılamak için tüm Medine halkı şehir dışına çıkmıştı. O’nun geleceği yolda kadınlar bir tarafta, erkekler bir tarafta 'tela’al bedrü aleyna' (üzerimize ay doğdu)  sedalarıyla karşılamışlardı. Ya Resulallah! 1400 yıl sonra bu gün Mardin Yoncalı’da da Senin sevdalıların ve takipçilerin salât ve selamlarını gönderiyorlar." ifadelerini kullandı.

Daha sonra Siirt Hidayet İlahi grubu ile köy çocuklarının, Efendimiz üzerine bestelenen ilahiler seslendirdi. Katılımcılar söylenen ilahilere salâvat ve tekbirlerle eşlik etti. Program köy çocuklarının okudukları Mevlid-i Şerif  ile devam etti.

Programa konuşmacı olarak katılan Molla Ali Büyük, Peygamberimizin veladetiyle yeryüzüne rahmet indiğini ve karanlıklardan aydınlığa çıkıldığını belirtti.

Büyük, "Yıl 571, Arabistan’da cehalet ve karanlık baş göstermiş, dünya karanlıktaydı. Küfür, zulüm ve hakaret rüzgarı her yarı sarmıştı. Mazlum, köle ve fakirler bir kurtuluş rehberi bekliyorlardı. 12 Rebiyülevvel 571 Pazartesi günü Efendimizin Kutlu doğumu gerçekleşti. Efendimiz merhamet, nur ve şefkatiyle dünyaya teşrif etti. Tüm karanlıkları aydınlığa çevirdi. Ümmetine olan düşkünlüğü ve sevgisi ilk günden beri vardı. Bu nedenle Ey Yoncalı halkı, O’na binler salat ve selam getiriniz."

Etkinlik, Suriyeli Molla Mahsum’un  okuduğu dua ile sona erdi.

İLKHA



















Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler