2017 Mardin Derik Ceviz Pınarı kutlu doğum etkinliği video foto

2017 Mardin Derik Ceviz Pınarı kutlu doğum etkinliği video foto

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Mardin'in Derik ilçesinde düzenlenen Kutlu Doğum programı halkın yoğun katılımı ile gerçekleşti.

Peygamber Sevdalıları Platformu'nun Derik (Dêrik) ilçesi Ceviz Pınarı (Kanîya Guza) meydanında düzenlediği Kutlu Doğum etkinliğine halk yoğun ilgi gösterdi.

Programa HÜDA PAR ilçe Başkanı Burhan Erol, AK Parti ilçe Başkanı Süleyman Temelli, Oda, STK başkanları, kanaat önderleri ve ilçe halkı katıldı.

Sunuculuğunu İbrahim Bahadur’un yaptığı etkinlik Molla Ömer Faruk Medeni’nin Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Kur’an tilavetinin ardından Bilal Güler’in seslendirdiği Mevlid-i Şerif esnasında katılımcıların duygulandığı gözlendi.

Mevlid-i Şerifin ardından Bilal Güler ve Remzi Esmer ile kız çocuk ilahi grubunun seslendirdiği ilahilerle program devam etti.

Programda bir konuşma yapan Molla Kerbela Şanlı, tüm insanlığın Hz Muhammed’in hayatını kendilerine örnek alması gerektiği vurgulayarak şunları söyledi:

“İdareci, öğretmen, anne-baba, komutan, bunların hepsi görevlerini yerine getirmeleri konusunda Peygamber (sav) Efendimizin hayatını kendilerine örnek almalıdır. Yeryüzündeki tüm idareciler görevlerini nasıl yapacakları konusunda Allah Resulünü takip etmelidir. Çünkü Allah Resulü Medine'nin reisiydi ve orada göstermiş olduğu bir yönetim şekli vardı. Herkes bunları tecrübe etmelidir. Adil idareci ancak onu takip etmekle olunur.”

Şanlı, “Resulullahı çok sevmeliyiz. Onu çok zikretmeli, övmeli, her zaman hatırlamalı ve anmalıyız. Çünkü Allah Resulü bizlere huzur, adalet, doğruluk, güzellik, kardeşlik, sevgi, dünya ve ahiret huzurunun reçetesini getirdi. Bundan dolayı onu ne kadar çok seversek azdır. O, bizim için en güzel örnektir.” dedi.

“Peygamber sevgisinin et ve kemiğimizle yoğrulup tüm hücrelerimize girmesi gerekir”

Peygamber sevgisinin sadece sözle olamayacağını, Müslümanların tüm yaşamlarında Hz Muhammed'in olması gerektiğini anlatan Şanlı, gerçek sevginin bu şekilde olabileceğini söyledi.

Şanlı, “Peygamber Efendimiz vefat ettiğinde sabalerden Zeyd bin Abdullah tarlada çalışıyor. Oğlu Reselullahın vefatını ona haber veriyor. Zeyd, dizleri üzerine yere çöküp her iki elini semaya kaldırarak ‘Allah’ım eğer Resülün vefat etmişse her iki gözümü körelt artık bundan sonra görmeyeyim. Bu gözler, Medine’de Allah Resülünü görmedikten sonra onlara ne yapayım? Allah duasını kabul ediyor her iki gözü de artık bundan sonra göremiyor. İşte gerçek sevgi budur. Sadece söylemekle sevgi olmuyor. Peygamber sevgisi et ve kemiğimizle yoğrulması gerekir. Tüm zerre ve hücrelerimize girmesi gerekir. Evimizde, giyimimizde, ahlak ve sözlerimizde, evimizdeki terbiyede, görünmesi gerekir. Onun istediği hayat bizde görünmese bu gerçek sevgi değildir.” ifadelerini kullandı.

“Çocuklarımızın elinden tutup onları cami ve medreselere götürelim”

Meydandaki kadınlara hitaben Hz Rümeysanın fedakârlığından örnekler veren şanlı konuşmasını şu şekilde bitirdi:

“Annelerim, bacılarım! Hz. Rümeysa Ümmü Süleym bizlere örnektir. Peygamber efendimiz Medine’ye hicret ettiğinde evde hiçbir şeyi yoktu. Medine halkı imkânlar dâhilinde kendisine bir şey götürüyor. Ama Hz. Rümeysa’nın Resullah’a götüreceği hiç bir şeyi yok! Sadece 10 yaşında Enes adlı bir oğlu var. Onun elinden tutup Resullah'ın evine gidiyor. ‘Ey Allah’ın Resulü ben dul bir kadımın ve maddi durumum hiç yok. Size getireceğim bir şey yoktu sadece oğlum Enes var. Onu size hizmet etmek için veriyorum’ diyor. Değerli bacılar; bugün Allah Resulü aramızda değil ama onun camileri, medreseleri onun kervanı, âşıkları, hizmetkârları var. Biz de çocuklarımızın elinden tutup onları cami ve medreselere götürelim. Bunu yapmadığımız takdirde ahiret gününde Hz. Rumeysa’nın huzuruna nasıl çıkacağız? Bizler nasıl Peygamber aşığı ve sevdalısıyız diyeceğiz.”

Yapılan konuşmanın ardından Medine Erol adlı kız çocuğu, Hz Muhammed için kaleme alınan şiiri seslendirdi.

Ardından tekrar ilahilerin seslendirildiği programda, Derik’te okunan salavat, hatim ve Yasin-i Şerif sayısı açıklandı. 100 bin salavat,  150 bin 500 İhlas suresi, 245 Yasin-i Şerif, 27 bin 500 Kelime-i Tevhid, okunduğu belirtildi.

Program Molla Kerbela Şanlı’nın yaptığı dua ile sona erdi.

İLKHA



















































Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.