2017 Muş Korkut kutlu doğum etkinliği foto

2017 Muş Korkut kutlu doğum etkinliği foto

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Muş’un Korkut ilçesinde Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Türkiye genelinde Kutlu Doğum etkinlikleri tüm coşkusuyla düzenlenmeye devam edilirken Peygamber Sevdalıları Platformu, Muş’un Korkut ilçesinde “Hak ve Adalet Rehberi Hz Muhammed (s.a.v)” temasıyla Kutlu Doğum etkinliği gerçekleştirdi.

Açık havada yapılması planlanan etkinlik hava muhalefetinden dolayı Korkut Kız YİBO Konferans salonunda yapıldı. Etkinliğe; HÜDA PAR İlçe Başkanı Kemal Elitaş, Selam-Der Başkanı Mehmet Güler ile çok sayıda ilçe sakini katıldı. Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan etkinlik daha sonra okunan mevlit ve Grup Vahdetin seslendirdiği ilahilerle devam etti.

Programa konuşmacı olarak katılan Şaban Gökhan yaptığı konuşmada Hz Muhammed’in cahiliye toplumunun arasına adaleti nasıl yerleştirdiğini Resululllah’ın hayatından kesitler anlatarak anlattı.

Gökhan, “Hz Peygamber hak ve adaleti kendisi uyguluyor, hak ve adaletin yanında herkesi eşit tutuyordu. Nitekim bir gün Mekke’nin önde gelen ailelerden bir şahıs hırsızlık yapıyor. Buna ceza uygulanacak ama araya birilerini koymaya çalışıyorlar. Resulullah, ‘Vallahi benim kızım Fatıma bile bu cezayı işlerse ona o cezayı uygularım.’ dedi. Böylece hak ve adaleti o insanlığın içerisine, insanlıktan çıkmış Mekke halkının içerisine bu şekilde tesis etti.” Şeklinde konuştu.

İnsanların arasına adaletin tekrardan hâkim olması için insanların Kur’an ve Sünnete sarılması gerektiğini söyleyen Gökhan, “Eğer bu toplumda haktan bahsetmek çok zor olmuş ise eğer adalet bu toplumda işlemiyorsa bunun tek bir sebebi var, bizler Kur’an’dan uzaklaşıyoruz, bizler Sünneti Seniyeden uzaklaşıyoruz. Kur’an ve Sünnetin olmadığı yerde hak ve adaletten bahsetmek mümkün değildir. Eğer bir daha bu toplumların Hz Peygamberin Medine devrini yaşamasını istiyorsak, Mekke devrini yaşamasını istiyorsak, eğer adaletin bir daha bu topraklara gelmesini istiyorsak bizler Kur’an ve Sünnetin çerçevesinde hak ve adalet ile yaşamamız gerekir. Dolaysıyla hakkın ve adaletin olmadığı yerde hak ve adalet ile hükmeden yöneticiler olmaz, öğretmenler olmaz, hak ve adalet olmazsa aile olmaz, çocuk, çocukluğunu, anne, anneliğini, baba, abalığını yapmaz. Allah muhafaza etsin hem dünya hem ahretimiz gider.” ifadelerini kullandı.

Etkinlik, okunan ilahi ve ezgilerin ardından yapılan dua ile son buldu.

İLKHA





















Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler