2017 Şırnak Cizre kutlu doğum etkinliği

2017 Şırnak Cizre kutlu doğum etkinliği

Şırnak'ın Cizre ilçesinde düzenlenen Kutlu Doğum etkinliğinde, kurtuluş, kardeşlik ve barışın ancak İslam dininde olduğu belirtildi.

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Şırnak'ın Cizre ilçesinde "Hak ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed (sav)" temasıyla Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Öğretmenevinin arka kısmında bulunan alanda düzenlenen etkinliğe HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Şehzade Demir, HÜDA PAR Cizre İlçe Başkanı Ahmet Elçin ve Silopi İlçe Başkanı Salih Gök, AK Parti Cizre İlçe Başkanı Cihan Güven ve halk katıldı.

Yağışlı havaya rağmen katılımın yüksek olduğu etkinliğe konuşmacı olarak İTTİHAD'UL ULEMA Üyesi Molla Osman Teyfur ile Gazeteci-Yazar Kenan Çaplık katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan etkinlik mevlidi şerif, ilahi ve ezgilerin seslendirilmesiyle devam etti.

Etkinliğin ilk konuşmacısı olan Teyfur, İslam'dan uzaklaşan toplumların üzerine bela ve musibetlerin geldiğini söyledi.

Teyfur, "İnsan, adaleti kendi nefsine göre yapmak istemiş, şaşırmış, hak ve adalet adıyla zulüm etmiştir. İnsan şaşırıp yoldan çıktığında Rabbimiz peygamber ve kitabı rehber olarak göndermiştir. Kurtuluş, güzellik, kardeşlik ve barış ancak Allah'ın dininde, Peygamberimizin rehberliğinde, Kur'an'ın gölgesindedir. Başka fikir ve felsefeler bize bir şey getirmez. Biz İslam'dan ve Peygamberden uzaklaştığımızdan dolayı topraklarımız talan oldu. Evimiz ve medeniyetimiz bozuldu. Bugün emniyet ve hayat ne çocuklarımıza ne de hayvanlarımıza kaldı. Bugün İslam topraklarındaki cami ve mescitlerde insanlar tarumar ediliyor. Halep'te cami ve mescitlerde hak ve özgürlük adına insanımızı öldürüyorlar. Mültecilerin üzerine uçaklarla bomba yağdırıyorlar." dedi.

"Aklı ve vicdanı İslam üzerine olmayanda hak ve adalet olmaz"

Bu toprakların ve insanların Hz. Muhammed'in rehberliği ile hayat bulduğunu dile getiren Teyfur, şunları söyledi: "Eğer tekrar bu şerefi, izzeti, adaleti yakalamak istiyorsak bu yola dönmemiz lazım. Eğer bu yola dönmezsek başımıza felaketler gelir. Hâlbuki Rabbimiz bizi ibret alalım diye uyarıyor. Bakın, bu toprakların insanı dininden, örfünden uzaklaştığında muhakkak bir felaket başına gelmiş. Eğer bu yoldan dönersek daha büyük felaketler önündedir. Bugün herkes bu bölgede hak, adalet ve insan hakları adına meydana çıkıyor. Yeter artık. Biz, kişiliği, aklı ve vicdanı İslam üzerine olmayanda hak, vicdan ve adaletin olmayacağını biliyoruz."

"Dünya ve ahiretimiz için hak ve adalete muhtacız"

Teyfur, sekülerizm, laiklik ve sosyalizm gibi fikirlerin vicdanları bozup, insanı ifsat ettiğini sözlerine ekleyerek, "Zalimler onu birkaç sloganla topluma bela yapıyor. Onun için kimse bizi bu süslü sözlerle kandırmasın. Dünya ve ahiretimiz için hak ve adalete muhtaç olduğumuzu bilmemiz lazım. Hak ve adalet Allah'ın dinidir. Ne sosyalizm ne laiklik bu topraklara özgürlük getirmiştir. Bunların işi gücü bu topraklarda zulüm ve zorluktur. İslam'dan başka ne kadar yol varsa zulüm yoludur. Bunların sonu cehennemdir. İslam'dan başka yollara gidenler dünyalarını mahvettiler, sonrasına cehenneme gittiler." ifadelerini kullandı.

Kız çocuklarının okuduğu şiirlerle devam eden etkinlikte ilahi ve ezgiler seslendirildi.

Daha sonra konuşan Çaplık ise İslam'ın adalet, özgürlük ve hakkın üstünlüğü olduğunu vurguladı.

"Bugünkü zalimler kimin elini tutmuşlarsa koparmışlardır"

Adaletin meyve veren, zulmün ise dikenli bir ağaca benzediğine değinen Çaplık, "Meyve veren ağacın toplum içerisindeki faydası, güzelliği ne kadar güzel ise adaletin ikame edildiği bir toplumda her şey bir ağaç meyvesinin meyvelerinin güzelliği gibi ortaya çıkacaktır. Ancak zulüm dikenli bir ağaç gibidir. Elbisen dikene yapışır, takılır, gider. Elin yapışır, derinin yarısı orada kalır. Bugünkü zalimler de kimin elini tutmuşlarsa elini koparmışlardır, kimin evine girmişlerse tarumar etmişlerdir. Kimin beldesine gitmişlerse o beldeyi harap etmişlerdir. Çünkü zulmün tabiatında ihanet, yıkım ve insanın fıtratını yerle bir etmek vardır. Ancak İslam'ın adaleti fıtratın ta kendisidir. İslam'ın adaleti, insanların hakkı üstün tutmasını ve gereği gibi yerine getirmesini, herkesin eşit olduğu sistemin toplumda hâkim olmasını istiyor." şeklinde konuştu.

"Peygamberimizin davasına sahip çıkmamız gerekiyor"

Her Müslümanın bir meyve ağacı gibi güzel bir şekilde ortaya çıkması gerektiğini sözlerine ekleyen Çaplık, "Bugün İslam coğrafyasının hangi beldesine bakarsanız adeta zulüm inşa edilmiş, adalet yerle bir edilmiş, Peygamberimizin en güzel vasıflarından olan hakkın üstünlüğü ayaklar altına alınmış. Niçin biliyor musunuz? Çünkü bu insanların yöneticileri fıtratlarını bir diken ağacı gibi halkın arasına yaymışlardır. Oysa şu anki ihtiyacımız olan her müminin bir meyve ağacı gibi güzel bir şekilde ortaya çıkmasıdır. Bu güzelliğin yeniden inşa edilmesi, hakkın, hukukun ve adaletin yeniden ortaya çıkması için hepimizin Peygamber Efendimizin sünnetine, davasına ve bayraktarlığına yeniden aday olmamız ve yeniden sahip çıkmamız gerekiyor." dedi.

Çaplık'ın konuşmasının ardından seslendirilen ilahi ve ezgilerle devam eden etkinlik, okunan dua ile son buldu.

İLKHA







Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.